Električari iz Nikšića, Pljevalja, Šavnika i Žabljaka donirali krv

"Dobro je i to što se uključilo i građanstvo, kao i okolnost što sve više mladih kolega osjeća potrebu da pomogne ljudima u nevolji," kaže Vučković
59 pregleda 1 komentar(a)
Žabljak, davanje krvi, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, davanje krvi, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.07.2015. 12:44h

Prvoj akciji darivanja krvi koju je danas na Žabljaku organizovao Klub dobrovoljnih davalaca krvi EPCG AD Nikšić i njihova podružnica sa Žabljaka odazvalo se oko 40 humanista. Dominantno električari iz Nikšića, Pljevalja, Šavnika i Žabljaka ali i zapažen broj građana.

Predsjednik Kluba Mitar Vučković izrazio je zadovoljstvo što su aktivnosti te vrste pokrenuli i na Žabljaku.

"Raduje što je od oko 30 zaposlenih u radnoj jedinici na Žabljaku 19 dobrovoljnih davalaca krvi i što smo jednu od deset godišnjih akcija organizovali ovdje. Naš Klub se razvija, broji oko 250 aktivnih i 350 pomažućih članova koji dobrovoljno izdvajau sredstva iz plata kako bi pomogli ovu humanu aktivnost. Zahvaljujući nama i kompanija je u krugu onih prepoznatih po društvenoj odgovornosti ali i brizi o zaposlenim i njihovim porodicama. Dobro je i to što se uključilo i građanstvo, kao i okolnost što sve više mladih kolega osjeća potrebu da pomogne ljudima u nevolji," kaže Vučković i zahvaljuje predsjedniku Opštine Žabljak Veselinu Vukićeviću za doprinos u organizaciji susreta.

Predsjednik aktiva dobrovoljnih davalaca krvi elektordistibucije iz Žabljaka Ranko Knežević kaže da će sa kolegama, i mimo ovakvih akcija, doprinositi zdravlju ljudi i upotpuniti djelovanje ovdašnjeg Kluba dobrovoljnih davalaca krvi.

Tehnički dio obavila je ekipa Zavoda za transfuziju krvi iz Podgorice.

Dražen Đurašković, referent za transfuziju krvi u Zavodu, kaže da su zadovoljni sa akcijom u sredini poznatoj po veoma zapaženim akcijama prethodnih godina. Ukazuje na kapitalan doprinos koji daju davaoci krvi tokom ljeta, kada je u porastu broj saobraćajnih nezgoda a samim tim i medicinskih intervencija koje prate transfuzije krvi pacijentima.

Bonus video: