Nakon deset godina Herceg Novi dobija prvi javni toalet

Opština je sklopila ugovor sa „Komunalno-stambenim“ preduzećem o gazdovanju objektom javnog toaleta
51 pregleda 2 komentar(a)
toalet, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
toalet, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.06.2015. 13:36h

Završena je sanacija javnog toaleta u centru Herceg Novog uz kraj zidina koje dijele park nekadašnjeg hotela Boka od glavne gradske ulice u dijelu gdje je nekada bilo glavno autobusko stajalište. Investiciona vrijednost radova je oko 2.500 eura, a toalet bi, nakon deset godina, u ponedjeljak trebalo ponovo da bude otvoren za javnost.

“S obzirom da smo bili ograničeni sredstvima koja su nam bila na raspolaganju potrudili smo se da maksimalno smanjimo troškove, a da opet taj objekat, koji se nalazi ispod puta u centru grada, i u svojini je Opštine, dovedemo u prikladno, uredno i funkcionalno stanje, rekao načelnik Službe za zajedničke poslove i informacione sisteme Siniša Ćurčija.

Opština je sklopila ugovor sa „Komunalno-stambenim“ preduzećem o gazdovanju objektom javnog toaleta. Njihova obaveza je da u narednih nekoliko dana detaljno srede i očiste toalet i postave signalizaciju kojom će turisti i građani biti informisani gdje se nalazi i kako da dođu do njega. Rukovodstvo „Stambeno- komunalnog“ preduzeća će odlučiti hoće li zaposliti radnika koji će raditi u javnom toaletu ili će ga iznajmiti.

Birali najbolji toalet

Prije desetak godine učenici Srednje škole Ivan Goran Kovačić birali su najbolje uredjeni toaletni prostor u hercegnovskim ugostiteljskim objektima.

Petnaestak tada budućih turističkih radnika obišli su tridesetak turističkih objekata I na osnovu ocjene čistoće, starosti i urednosti opreme, veličine I odvojenosti prostora, ventilacije i prozračnosti izabrali najbolje toalete. Đaci su bili predložili da se svake turističke sezone organizuje akcija pod nazivom “Zlatni vodokotlić”, ali to nikada nije realizovano.

Bonus video: