Plužine do ljeta dobijaju svoju plažu

Duško Knežević, predstavnik EPCG, kaže da će plaža od 2,5 hiljada kvadrata, biti završena za 45 dana
194 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2015. 06:53h

Pivljani će ovoga ljeta imati uređenu plažu sa svim pratećim sadržajima u Plužinama. Radove, u vrijednosti od oko 170 hiljada eura, finansira Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) kao dio preostalih obaveza po osnovu izgradnje HE „Piva“, koji je sa Opštinom Plužine potpisan u decembru 2010. godine.

„Radovi su počeli prije dvadesetak dana i biće završeni za mjesec-mjesec i po, tako da će plaža spremno dočekati kupače. Zimi se nije moglo raditi pa smo morali sačekati proljeće, a opet voditi računa da bude niska kota“, kazao je „Vijestima“ Duško Knežević, predstavnik EPCG.

Iako su početak radova obilježile kiše i topljenje snijega izvođač, nikšićka firma „Erlang“, uspjela je da završi planirane poslove vezane za prostor uz samu vodu.

„Najbitnije je da smo ’pobjegli’ od vode, tako da završetak radova ne može doći u pitanje. Plaža će biti ukupne površine oko 2,5 hiljada kvadrata. Pored izrade potpornih zidova i stepeništa, plažu nasipamo finim šljunkom, a uradiće se i svi prateći sadržaji - mobilijar za djecu, klupe, tuševi, kabine za presvlačenje, kao i pristupni put gdje će u gornjem dijelu biti zasađeno zelenilo“, objasnio je Knežević.

Prošle godine EPCG je izvršila sanaciju pristaništa, a radovi su koštali 92.000 eura.

„Pristanište je sastavni dio plaže tako da ćemo završetkom njenog uređenja imati jednu lijepu zaokruženu cjelinu“, kazao je Knežević. Pivsko jezero napravljeno je 1975. godine izgradnjom 220 metara visoke brane. Jezero je dužine oko 45 kilometara, a na pojedinim mjestima dubina vode dostiže oko 200 metara.

Galerija

Bonus video: