Dobričanin novi medicinski direktor?

Vlada je prije nedjelju dana prihvatila ostavku direktora KCCG Milana Mijovića i za novog čelnika ustanove imenovala Ranka Lazovića
75 pregleda 6 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Vladimir Dobričanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.04.2015. 06:34h

Direktor Urgentnog centra Kliničkog centra (KCCG) i predsjednik Sindikata doktora medicine Vladimir Dobričanin najvjerovatnije će biti novi medicinski direktor najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" iz KCCG, Dobričanin bi na toj funkciji trebalo da zamijeni Ljilju Musić.

Dobričanin juče nije odgovorao na pozive i sms “Vijesti”.

Vlada je prije nedjelju dana prihvatila ostavku direktora KCCG Milana Mijovića i za novog čelnika ustanove imenovala Ranka Lazovića.

Dobro upućeni izvori “Vijesti” tvrde da su Lazović i Dobričanin dugogodišnji prijatelji.

Mijović je podnio ostavku prije 11 dana, podnijevši zahtjev ministru zdravlja Budimiru Šegrtu za prijevremeni završetak mandata. On je tada kazao “Vijestima” da se na to odlučio iz ličnih razloga i da niko nije vršio pritisak na njega.

Pojasnio je da smatra da je u redu da novi ministar zdravlja formira svoj tim, ocijenivši da su realizovani svi projekti predviđeni za period od četiri godine, koliko i traje mandat.

Mijenjaće i direktore klinika

Dobro upućeni izvori “Vijesti” tvrde da se u KCCG očekuje i izbor novih direktora klinika i centara u okviru te zdravstvene ustanove.

Vlada je u prošli četvrtak razriješila direktora Odbora direktora Ranka Lazovića, zbog imenovanja za direktora KCCG i njegovu zamjenicu, predstavnicu zaposlenih Milanku Raičević, zbog ostvarenja prava na starosnu penziju. Za nove članove Odbora direktora imenovani su Jefto Eraković i Nermin Abdić.

Bonus video: