Dobričanin: Ne planiramo nove protesne skupove

Dobričanin je naveo da Sindikat ima druge inicijative koje su drugačije prirode.
1 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Vesko Belojević
Vladimir Dobričanin, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.01.2015. 14:34h

Sindikat doktora medicine neće organizovati proteste povodom, kako su ranije kazali, neprimjerenog odnosa pravosudnih organa prema njihovim kolegama, rekao je predsjednik te organizacije, Vladimir Dobričanin.

On je naveo da će pustiti da zvanični organi odrade posao kako treba.

Ljekari Kliničkog centra i opštih bolnica u Beranama i Bijelom Polju protestovli su ranije zbog, kako su ocijenili, neprimjerenog i skandaloznog privođenja kolega iz KC i bjelopoljske bolnice.

Ljekarima bjelopoljske bolnice Zvonku Puletiću i Haki Tahirović određen je pritvor od 30 dana nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, dok su ljekari Kliničkog Ljubinka Dragaš i Filip Vukmirovića oslobođeni nakon saslušanja.

Dobričanin je novinarima nakon konferencije za medije, rekao da je cilj protesta bio da se ne vrši pritisak, "a što su neki iskoristili da se napravi sukob između nas i Tužilaštva, kojeg nema".

On je naveo da Sindikat ima druge inicijative koje su drugačije prirode.

"Planiramo inicijativu prema nadležnim kako bi se poboljšao naš status i zato je formiran Sindikat ljekara. Čekamo obavještenje ministra jer nam on na tom poutu mnogo znači i nakon toga ćemo sa njim krenuti zajedno u pratnerski odnos poboljšanja statusa ljekara u Crnoj Gori", poručio je Dobričanin.

Bonus video: