Opština Rožaje: Izneseno nekoliko neistina

"U pomenutom tekstu dopisnik ND Vijesti iz Rožaja je iznijela netačan podatak da je oglas raspisan po sistematizaciji prethodne vlasti (DPS), pošto nije usvojena nova organizacija i sistematizacija, što je notorna neistina"
123 pregleda 7 komentar(a)
Rožaje
Rožaje
Ažurirano: 29.10.2014. 14:52h

Kabinet predsjednika opštine Rožaje reagovao je povodom članka objavljenog članka u „ND Vijesti“ od 28.10.2014.godine pod naslovom „U Rožajama rade na nepostojećim mjestima“ želeći da, kako kažu, upoznaju javnost da je to notorna neistina.

"U pomenutom tekstu dopisnik ND Vijesti iz Rožaja je iznijela netačan podatak da je oglas raspisan po sistematizaciji prethodne vlasti (DPS), pošto nije usvojena nova organizacija i sistematizacija, što je notorna neistina. Lokalna uprava donijela je Odluku o organizaciji i načinu rada lokalne uprave opštine Rožaje dana 15.10. 2014. godine, i ista je objavljena u Službenom listu Crne Gore-opštinski propisi br. 29/14 od 21.10. 2014. godine, a oglas je objavljen dana 25.10.2014.godine iz čega proizilazi da je isti objavljen prema novoj Odluci o organizaciji i načinu rada lokalne uprave opštine Rožaje.

Takođe je netačan podatak da Mirsad Džudžević radi na nepostojećem radnom mjestu, jer je Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave opštine Rožaje objavljenoj u Službenom listu Crne Gore-opštinski propisi, br. 24/14 od 03.09.2014.godine formirana je Agencija za investicije koju je prethodna vlast ukinula i njene nadležnosti pripojila Skretarijatu za uređenje prostora, komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine.

Netačan je i podatak da Mensur Kalender radi na nepostojećem radnom mjestu, jer je Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave opštine Rožaje objavljenoj u Službenom listu Crne Gore-opštinski propisi, br. 25/14 od 11.09.2014.godine osnovana kao služba organa lokalne uprave Služba za protokolarne poslove.

Na kraju, pozivamo dopisnicu „ND Vijesti“ da sledeći put konsultuje nadležne organe lokalne uprave, a ne da prenosi informcije sa ulice i na taj način pogrešno informiše javnost, pa je neophodno da demantujete vaše navode u navedenom članku koje ste objavili u „ND Vijesti“ od 28.10.2014.godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: