SSCG: Konstituisanje Glavnog odbora korak u reformama

Kako je saopšteno iz SSCG, u Glavnom odboru su 16 predstavnika granskih sindikata, četiri predstavnika opštinskih sindikalnih povjereništava, generalni sekretar i dva izvršna sekretara
55 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 13.10.2014. 18:14h

Konstituisanje Glavnog odbora Saveza Sindikata Crne Gore (SSCG) konkretan je korak na nastavku reformi nakon usvajanja Statuta, ocijenjeno je na konstitutivnoj sjednici.

Danas je u Podgorici održana Konstitutivna sjednica Glavnog odbora SSCG, na kojoj je verifikovan mandat članova novog saziva Glavnog odbora u skladu sa novim Statutom SSCG i na osnovu Nalaza Nadzornog odbora.

Kako je saopšteno iz SSCG, u Glavnom odboru su 16 predstavnika granskih sindikata, četiri predstavnika opštinskih sindikalnih povjereništava, generalni sekretar i dva izvršna sekretara.

„Primjenom novog Statuta Granski sindikati imaju pravo na predstavnike u Glavnom odboru na osnovu učešća više od dva odsto u finansiranju Saveza, Glavni odbor ima manje članova, a granski sindikati na čijem se čelu nalaze lica koja su u penziji, imenovaće svoje predstavnike u Glavnom odboru. Na taj način potvrđena je namjera za efikasnijim radom ovog operativnog organa Saveza“, kaže se u saopštenju.

Konstitutivne Skupštine SSCG, zakazana je za 21. oktobar u Nikšiću, čime će, kako se navodi, svi organi SSCG biti konstituisani u skladu sa novim Statutom Saveza, koji je stupio na snagu 4. avgusta.

„Glavni odbor je zaključio da se Konstitutivna sjednica Skupštine održi u Nikšiću. U skladu sa novim pravcem djelovanja Saveza, a to podrazumijeva približavanje članstvu i rad na terenu, odabran je ovaj nekadašnji motor privrednog razvoja Crne Gore, a sad grad u velikim problemima“, kazali su iz SSCG.

Na današnjoj sjednici Glavni odbor je potvrdio imenovanja dva izvršna sekretara, Vidaka Đuranovića i Rajka Vukadinovića.

Generalni sekretar Marko Nikčević je naveo da je konstituisanje Glavnog odbora konkretan korak na nastavku reformi nakon usvajanja Statuta.

„U dosadašnjem periodu, kroz razgovore unutar Sindikata pokušalo se doći do zajedničkog rješenja sa pojedinim kolegama koji su u prethodnom periodu kroz nelegitimno sazivanje i održavanje skupštine, činili štetu Savezu i kroz mediji dezinformisali članstvo“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: