Oko 400 planinara na 37. planinarskom pohodu “Danilo Jauković”

Organizatori očekuju oko 400 planinara, a nadaju dobrim vremenskim prilikama
109 pregleda 0 komentar(a)
Planinarski pohod “Danilo Jauković”, Foto: Obrad Pješivac
Planinarski pohod “Danilo Jauković”, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 10.07.2014. 13:56h

Klub vojnih planinara „Kapetan“ i Sportsko rekreativna društva „Montenegro tim“ i „Pivara Trebjesa“, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore u nedjelju, na dan državnosti 13. jula, obaviće uspon na Bobotov kuk (2.523 metara). Time će biti obilježen 37. memorijalni planinarski pohod “Danilo Jauković”, a organizatori očekuju oko 400 planinara.

“Programom manifestacije predviđeno je okupljanje planinara u Dobrom dolu u subotu, gdje ćemo se družiti uz logorsku vatru i prespavati pod šatorima,” kazao je za “Vijesti” pukovnik Vojske Crne Gore Zoran Lazarević, predsjednik Kluba vojnih planinara “Kapetan” i član organizacionog odbora pohoda.

“Prije okupljana stiže nam 40 prijatelja i kolega iz Kluba vojnih planinara Slovenije. U subotu u podne, prema programu, položićemo vijenac na grob slavnog generala i narodnog heroja Danila Jaukovića, ali i zaljubljenika planina kojemu u čast svih ovih godina organizujemo memorijalne uspone. Posjetićemo i spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Žabljaku. Onda idemo na zborno mjesto, u Dobri do”, istakao je pukovnik Lazarević i dodao da se nada dobrim meteorološkim uslovima.

Bonus video: