Penzioneri Crne Gore donirali oko 48.000 eura penzionerima iz Srbije

Oni su osigurali i boravak za 40 penzionera u odmaralištima penzionog fonda u Ulcinju
70 pregleda 0 komentar(a)
Ranije poplave u Srbiji, Foto: Reuters
Ranije poplave u Srbiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2014. 12:14h

Fond penzionog i invalidskog osiguranja Crne Gore donirao je Savezu penizionera Srbije nešto više od 48.000 eura pomoći za penzionere sa područja ugroženih poplavama i boravak za 40 penzionera u odmaralištima Fonda u Ulcinju od 25. avgusta do 1. septembra, saopštio je danas u Beogradu direktor tog fonda Dušan Perović.

To je ujedno i prva konkretna pomoć penzionog fonda neke zemlje.

Perović je novinarima u sjedištu Saveza penzionera Srbije rekao da su crnogorski penzioneri odlučili da se među prvima priključe pomoći ugroženima od nedavnih poplava u Srbiji, a od svojih, kako je naglasio, skromnih penzija, prikupili su 48.523 eura, koji će biti uplaćeni na poseban račun koji je otvorio Savez penzionera Srbije.

Predsjednik tog saveza Đuro Perić zahvalio se na pomoći i precizirao da će odabir penzionera koji će boraviti u Ulicinju biti učinjen na osnovu kriterijuma koji su primjenjuju kada je u pitanju odlazak u banje.

On je dodao da državni organi rade na procjeni štete i prave kategorije ugorženih, što će Savezu penzionera, koji je u konsultacija sa njima, značajno olakšati posao.

Perić je zaključio da prioritet svakako imaju penzionri koji se još nalaze u nekom od kolektivinih smještaja.

Pomoć penzionerima najavili su i iz Makedonije i Hrvatske.

Bonus video: