Postavljanje turističke signalizacije “Durmitorskim prstenom”

Posao planiran za ovu godinu privodi se kraju, kaže je Anka Kujović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma
162 pregleda 0 komentar(a)
Durmitor, NP Durmitor, NP "Durmitor", Foto: Obrad Pješivac
Durmitor, NP Durmitor, NP "Durmitor", Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 29.08.2018. 12:32h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom i Nacionalnim parkom "Durmitor", u okviru projekta „Razvoj panoramskih puteva Crne Gore” vrši postavljanje turističke signalizacije “Durmitorskim prstenom”, putem dugim oko 80 kilometara koji predstavlja atraktivnu turističku ponudu Durmitora.

Posao planiran za ovu godinu privodi se kraju, kaže je Anka Kujović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

"U završnoj fazi je postavljanje turističke signalizacije neophodne za lakše snalaženje turista koji se kreću ovim panoramskim putem. Urtadićemo i promotivnu mapu na više stranih jezika, pripremiti audio vodič za kompletnu rutu a uradjen je glavni projekat za uredjenje 16 lokacija za odmor što uključuje postavljanje klupa, stolova, info tabli i uredjenje parking prostora. Sve će se raditi u skladu sa ambijentom i neće se narušavati priroda", kazala je Kujović.

Kujović je dodala da će dio radova biti završen tokom jeseni, a dio naredne godine, i da će u narednoj godini to predstavljati novinu u ukupnoj turističkoj ponudi Durmitora.

Master planom razvoja turizma do 2020. godine predviđeno je da se Crna Gora umreži panoramskim putevima, da se poveže turistička ponuda sjevera i juga u cilju podsticanja rasta turističkog prometa u oblastima koje imaju izuzetne ali još nedovoljno iskorišćene potencijale. Povećanje turističkog prometa stimulisaće razvoj poljoprivredne proizvodnje i obezbijediti dodatne prihode za lokalno stanovništvo očekuju u Ministarstvu turizma i održivog razvoja.

Bonus video: