Ivanović: Protiv Marovića nije otvorena istraga

Dan je objavio da je istraga protiv Marovića pokrenuta nakon pretkrivičnog postupka u kojem su saslušani Zoran Mugoša i Rajko Medenica
75 pregleda 8 komentar(a)
Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2014. 12:33h

Specijalna tužiteljka za organizovani kriminal, Đurđina Ivanović, demantovala je informaciju da je protiv potpredsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Svetozara Marovića, otvorena istraga tokom koje će se istraživati porijeklo njegovog novca i imovine.

"Ta informacija nije tačna" , kazala je Ivanović za Radio Antenu M.

Dan je objavio da je istraga protiv Marovića pokrenuta nakon pretkrivičnog postupka u kojem su saslušani podgorički biznismen Zoran Mugoša i njegov poslovni saradnik Rajko Medenica, vlasnici agencije Perjanik i bivši pripadnici specijalne antiterorističke jedinice.

Zamjenik specijalnog tužioca Lidija Vukčević uzela je izjave od dvojice biznismena zbog sumnje da su poslužili kao paravan za Marovićevu sumnjivu imovinu i da su se u ime potpredsjednika DPS-a bavili trgovinom nekretninama.

Pored toga, kako je objavio Dan, po nalogu tužioca biće izvršena kontrola imovine koju je Marović, neposredno pošto je uhapšen njegov brat Dragan, prepisao na ime Zorana Mugoše.

Bonus video: