Ulcinj: Vode više neće faliti

Sprazumom je predviđeno da Ulcinjani dug Regionalnom vodovodu izmire u 11 mjesečnih rata, budući da je Opština već uplatila 10.000 eura kao prvu ratu
101 pregleda 12 komentar(a)
Ulcinj voda, Foto: Samir Adrović
Ulcinj voda, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 10.08.2013. 15:12h

Direktori Regionalnog i ulcinjskog “Vodovoda” Goran Jevrić i Fehim Avdiu postigli su dogovor o izmirenju duga od oko 100.000 eura, što je bio uslov da Ulcinj dobije dodatne količine vode iz regionalnog sistema.

Paraf na sporazum stavio je predsjednik Opštine Nazif Cungu na insistiranje Jevrića koji je nakon nesporazuma sa čelnicima ulcinjskog “Vodovoda” i sudskog spora koji je okončan u korist Regionalnog, tražio da prvi čovjek grada, kao garant, stane iza tog akta.

Ulcinjsko preduzeće ostalo je dužno Regionalnom vodovodu blizu 100 hiljada eura, zbog čega je uslijedila i tužba, a potom i presuda koja je obavezala Ulcinjane da izmire dug.

Sve to vrijeme Ulcinj se vodom snabdijevao sa sopstvenih izvorišta, ali su česti nestanci struje i usljed vrućina, sve plića izvorišta uslovila restrikcije u špicu sezone.

Situacija je kulminirala posljednjih dana kada su neki gosti zbog nestašice vode i po 15 ili 16 sati, napuštali Ulcinj i odlazili u druga mjesta.

Koliko je situacija bila alarmantna svjedoči i činjenica da se u spor dva vodovoda uključio i ministar Branimir Gvozdenović, koji je doprinio da sporazum bude zaključen.

"Ulcinj više neće biti bez vode, pa neće biti potrebe ni za restrikcijama”, kazao je Cungu za “Vijesti”.

Naveo je da će Ulcinj iz regionalnog vodovoda za početak dobijati dodatnih 50 litara vode u sekundi.

“To je za početak, a ako bude trebalo, uzećemo i dodatne količine” kazao je Cungu.

Sprazumom je predviđeno da Ulcinjani dug Regionalnom vodovodu izmire u 11 mjesečnih rata, budući da je Opština već uplatila 10.000 eura kao prvu ratu.

Bonus video: