Djeca odu po burek, a završe na poker aparatima

Tuzović planira da organizuje predavanja, na kojima će djecu učiti kako da se odupru porocima
162 pregleda 7 komentar(a)
poker, Foto: Shutterstock
poker, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.07.2018. 14:12h

Mještanin Tuzi Elvis Tuzović osnovao je nevladinu organizaciju, kako bi pomogao mladim sugrađanima da se odupru kocki, alokoholu, cigaretama i drugim porocima...

Nevladina organizacija Suzbijanje i odvikavanje od kocke, alkohola, droge i ostalih poroka opasnih po omladinu aktivna je nekoliko mjeseci, a Tuzović kaže da ima velike planove za tamošnju omladinu...

Nedavno je dobio i skromnu pomoć Opštine Tuzi.

“Ja sam bivši alkoholičar, bivši pušač, bivši kockar... Imao sam sreću, pa drogu nisam uzimao. Vidio sam da se u Tuzima dešavaju neke mnogo ružne stvari, prvenstveno - kocka. Došao sam na ideju da otvorim NVO za spas te djece”, kazao je Tuzović.

Rekao je da mu je prvobitni cilj da pokuša da suzbije maloljetničko kockanje koje je uzelo maha: “Djeca ne pojedu burek ili sladoled od novca koji im daju roditelji, nego taj euro ostave na poker aparatima”.

Tuzović kaže da je imao 18 godina kada je na poker aparatu izgubio 18.000 maraka koje je sam zaradio i zbog čega “još vuče traume”.

Tvrdi da njegovi sugrađani ne razumiju baš najbolje njegovu želju da pomogne mladima.

“Svi misle da želim da se obogatim i izvučem neku finansijsku korist. Radim u Komunalnoj inspekciji, moja žena radi, majka prima penziju, pomažu mi sestre iz Njujorka... Finansijski sam nezavisan, nisam u ovu priču ušao zbog para, već zbog stvari koje nam se dešavaju ispred nosa, a svi bježimo od njih”.

Tuzović tvrdi da je od kredita u decembru prošle godine otvorio klub u centru Tuzi, u kome nema poker aparata, već - bilijar, pikado, stoni fudbal...

Pomaže mu dvanaestogodišnji sin, kad mu školske obaveze dozvole...

“Prvenstveno sam htio i njega da sačuvam, ponajviše od droge, koje se veoma plašim. U Tuzima ima dosta tih umišljenih narkobosova koji rade sa tim stvarima i to je djeci na dohvat ruke”, istakao je Tuzović.

Kaže da mu je zasmetalo kada je sina uhvatio kako troši novac na poker aparatu.

Pored njega je, kako je kazao, bilo još dosta djece od 10 do 18 godina, sa čijim roditeljima je o tome razgovarao.

“Izgleda da roditeljima nije pošlo za rukom da djecu odviknu od toga, jer ih gledam kako i dalje idu na ista mjesta”, kazao je Tuzović.

Nakon što mu bude uručen novac od Opštine Tuzi, Tuzović je rekao da planira da organizuje predavanja, na kojima će djecu učiti kako da se odupru porocima.

Bonus video: