MUP: Stigle registarske tablice

Problemi vlasnika novih vozila od danas bi trebalo da počnu da se rješavaju...
334 pregleda 5 komentar(a)
registarske tablice, MUP, Foto: Luka Zeković
registarske tablice, MUP, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.06.2013. 13:15h

Nove registarske tablice, koje MUP zbog kašnjenja isporuke iz Njemačke od početka juna skoro da nije izdavao, stigle su juče, rečeno je “Vijestima” iz Službe za informisanje MUP-a.

Tablice, na koje građani koji su registrovali nova vozila čekaju sedmicama, danas će biti distribuirane područnim jedinicama.

“Stiglo je 18.500 pari tablica, a naredna isporuka od 32.000 pari se očekuje krajem jula. Očekujemo da će 50.500 pari tablica zadovoljiti potrebe do kraja godine”, kazali su iz MUP-a.

Ispred područne jedinice MUP-a u Podgorici, koja se nalazi na Trgu Vektre, juče oko 13 časova oko 20 ljudi čekalo je u redu za saobraćajne dozvole i tablice, a razlog za gužvu, kako su kazali “Vijestima”, je to što je radio samo jedan šalter.

“Ne znam šta se desilo danas. Ja sam bila juče i nije bila ovolika gužva. Vjerovatno je to zbog toga što radi samo jedan službenik”, kazala je jedna od građanki koja je čekala saobraćajnu dozvolu.

Na pitanje zbog čega je radio samo jedan šalter, iz MUP-a su odgovorili da obično rade dva šaltera u zavisnosti od obima posla.

Na pitanje zbog čega je radio samo jedan šalter, iz MUP-a su odgovorili da obično rade dva šaltera u zavisnosti od obima posla

“Tako je bilo i danas – drugi šalter je otvoren u drugom dijelu dana zbog uvećanog prispijeća zahtjeva. Želimo da napomenemo da službenici u ovoj PJ ne izdaju samo saobraćajne i tablice, već obavljaju sve poslove koji se tiču registracije vozila. Veliki obim posla i sezona godišnjih odmora usložnjavaju organizaciju rada pa se može desiti da pojedinim danima imamo gužve na šalterima, ali se reaguje u najkraćem mogućem roku kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri izašlo u susret građanima”, saopštili su iz MUP-a.

Zalihe registarskih tablica su posljednjih 20 dana bile ograničene pa su one izdavane sporijom dinamikom u Podgorici, Danilovradu, Nikšiću, Baru i Budvi. Iz MUP-a su kazali da u postupku registracije vozila koje je već registrovano izdaju se saobraćajna dozvola i registraciona naljepnica, koja sadrži mjesec i godinu isteka registracije, u roku od tri dana od predaje zahtjeva, dok je zakonski rok za rješavanje 20 dana.

Početkom juna iz MUP-a su saopštili da će do kraja mjeseca sporije izdavati tablice, jer se kasnilo sa isporukom. Tada su se građani žalili da na šalterima ne mogu dobiti potvrdu kojom bi saobraćajnoj policiji dokazali da nije njihova, već greška države što nemaju tablice.

Bonus video: