Završen spor Knežević - Monitor

Knežević i “Atlas mont banka” traže od nedjeljnika “Monitor” da im isplati 40.000 eura zbog povrede časti, ugleda i prava ličnosti
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.03.2012. 08:57h

Sudija Mirjana Popović će 12. aprila odlučiti da li je nedjeljnik “Monitor” povrijedio čast i narušio ugled biznismena Duška Kneževića” i “Atlas mont banke” tekstovima “Sapun za pare” i “Mugi voli Duška”, objavljenim u septembru 2010.

Knežević i “Atlas mont banka” traže od nedjeljnika “Monitor” da im isplati 40.000 eura zbog povrede časti, ugleda i prava ličnosti.

Punomoćnica “Monitora” Anja Đukić je istakla da je tužilac pogrešno interpretirao navode iz tekstova, jer tuženi u njima više puta ponavlja da sve što je napisano treba uzeti sa rezervom.

Advokat Velibor Marković, koji zastupa tužioce, smatra da tuženi nije imao nikakvog razloga da povjeruje u istinitost navoda, pa stoga ni da ih objavi. “Sporni navodi iz tekstova ne samo da su tačno interpretirani, već su i citirani”, rekao je Marković.

Kako tvrde u tužbi, nijesu tačni navodi, između ostalih, da je “Knežević vlasnik kompleksa Kamenovo bič na 32.000 metara kvadratnih, do kojeg je, tvrdilo se, došao prevarom...”, “da je radna pretpostavka da je Knežević u 90-tim odigrao ulogu knjigovođe of-šor pranja para, ali da je to nedokazana tvrdnja”.

Za “Atlas banku” sporan je dio prenesen iz “Nacionala” da je “veliki dio novca opran i putem 'Atlas banke' u Podgorici, gdje kao nominalni vlasnik figurira Knežević ...

Bonus video: