Ledenice prijete sa tunela na putu Plužine - Šćepan Polje

Na putnom pravcu Plužine – Šćepan Polje odroni, odvaljeni djelovi tunela, drveće i kamenje po putu nerijetka su pojava
231 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2013. 09:44h

Redakciji „Vijesti“ juče su se obratili čitaoci koji su prošli putem od Plužina do Šćepan Polja zbog, kako su rekli, katastrofalnog stanja na toj dionici. Na većem dijelu puta nalaze se odroni, a sa skoro svakog tunela vise ogromne ledenice koje dodatno ugrožavaju bezbjednost učesnika u saobraćaju.

„Tuneli su u užasnom stanju i pitam se kako je moguće da saobraćaj na toj dionici nije zatvoren. Ovo zaista predstavlja veliku opasnost i čini mi se da će se nekoj ozbiljnijoj sanaciji pristupiti tek kada se dogodi neka katastrofa“, ogorčeno je komentarisao jedan od putnika koji je juče prošao tom dionicom.

Kako su “Vijestima” saopštili iz plužinske policije, i njima je prethodnih dana stiglo nekoliko prijava od građana na bezbjednost puta Plužine – Šćepan Polje.

„Mi smo kontaktirali sekciju za puteve, obavijestili ih o prijavama građana i stanju na terenu. Kazali su da će njihove ekipe obići tu dionicu, ali nemamo povratnu informaciju da li su to i uradili. Ponovo ćemo ih upozoriti na stanje na putnom pravcu Plužine – Šćepan Polje, a i vozače ćemo upozoravati da budu oprezni. To je sve što možemo da uradimo, jer ostalo je u nadležnosti Direkcije za saobraćaj“, kazali su „Vijestima“ iz policije.

Kako su “Vijestima” saopštili iz plužinske policije, i njima je prethodnih dana stiglo nekoliko prijava od građana na bezbjednost puta Plužine – Šćepan Polje

Na putnom pravcu Plužine – Šćepan Polje odroni, odvaljeni djelovi tunela, drveće i kamenje po putu nerijetka su pojava, a građani su se više puta obraćali “Vijestima” zbog tih problema, o čemu je u nekoliko navrata pisano.

„Mi nijesmo nadležni za regionalne puteve, već Direkcija za saobraćaj, koja je izabrala Crnagoraput da održava ovu saobraćajnicu i ljeti i zimi. Nijesmo zadovoljni kako Crnagoraput radi taj posao. Kako da budemo zadovoljni kada je stanje na putu katastrofalno, posebno od Presjeke do Šćepan Polja. Svaki putnik koji se nađe na tom dijelu puta je ugrožen, jer nikada se ne zna kada će se stijene obrušiti. Posebno su ugroženi radnici hidroelektrane i policije, koji tuda svakodnevno prolaze“, kazao je predsjednik Opštine Plužine Mijuško Bajagić.

On je rekao da “nema dana a da neko od putnika u Plužinama ne traži mehaničara zbog pričinjene štete na automobilu uzrokovane odronima na putu i da je na toj dionici potreban stalan nadzor i ekipa koja je stalno prisutna na terenu”.

Prošle godine u maju, albanske diplomate su se uvjerile koliko je put od Plužina do Šćepan Polja bezbjedan. Tada se na njihov automobil obrušila stijena i, kako su kazali očevici, „ostali su živi samo zahvaljujući Bogu i mercedesu“.

Prošle godine „Vijestima“ je iz Direkcije za saobraćaj odgovoreno da je u okviru mjera za saniranje stanja na toj dionici Ministarstvo pomorstva i saobraćaja, u saradnji sa Evropskom komisijom, koja je finansijer, započelo izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju magistralnog puta Šćepan Polje - Plužine. Tada je rečeno da je ona u fazi revizije, kao i da je Crnagoraputu naloženo da pristupi saniranju kritičnih lokacija na tom putnom pravcu, a koje su sagledane od stručnih službi i glavnog inspektora za državne puteve, kao i da popravi oštećene odbojne ograde i vertikalne signalizacije.

Galerija

Bonus video: