Uskoro otvaranje Poliklinike Kliničkog centra

Danas se završavaju instalacioni radovi, a slijede molerski i instalacija opreme”, kazao je direktor KC dr Milan Mijović
78 pregleda 1 komentar(a)
klinicki centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
klinicki centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.10.2012. 11:56h

Radovi na rekonstukciji Poliklinike Kliničkog centra privode se kraju. Najkasnije u prvoj sedmici novembra očekujemo da se završe molerski radovi, a nakon toga slijedi instalacija opreme i njeno testiranje, najavio je direktor te ustanove dr Milan Mijović.

On je kazao da ne može precizirati kada će biti Poliklinika i otvorena, budući da je riječ o proceduri koja se mora ispoštovati prije njenog puštanja u rad.

“Najavili smo u martu rekonstrukciju, a ona je počela 9. juna. Danas se završavaju instalacioni radovi, a slijede molerski i instalacija opreme”, kazao je Mijović.

Poboljšanje zdravstvene zaštite

On je rekao da je kompanija “Voli”, po ko zna koji put prepoznala priliku da pomogne u poboljšanju zdravstvene zaštite, pa je donirala ček od 15.000 eura, koje će biti namijenjene za nabavku savremene opreme.

Direktor kompanije “Voli” Dragan Bokan kazao je da je donacija način da ta kompanija direktno učestvuje u poboljšanju kvaliteta medicinskih usluga, koje uvijek predstavljaju najosjetljiviju tačku društva.

“Adaptacijom i rekontrukcijom polikliničkog dijela sa specijalističkim i subspecijalističkim ambulantama, pacijentima će pružiti optimalne uslove, kakve na žalost do sada nijesu imali”, kazao je Bokan.

Mijović je najavio da bi nove operacije transplantacije bubrega mogle biti urađene u toku novembra

Deficit kadra u specijalističkim ambulantama, prema njegovim riječima, riješiće nakon što centralni softver precizno identifikuje koje su to djelatnosti u kojima nedostaje osoblje i u kojoj mjeri je potreban dodatna angažman.

“Do sada smo se trudili da nedostatak kadra nadomjestimo angažmanom novih, dodjelom specijalizacija kako i angažovanjenm ljudi sa strane”, kazao je Mijović.

Mijović je najavio da bi nove operacije transplantacije bubrega mogle biti urađene u toku novembra, budući da se dijagnostičke pripreme pacijenata privode kraju.

“Dio ljekarske ekipe će ponovo da putuje u Zagreb, gdje će nastaviti doedukaciju”, kazao je Mijović

Bonus video: