Cetinje: Grad konačno dobio tri nova vozila za sakupljanje i transport otpada

Podsjećamo, to preduzeće je posljednjih godina moralo da posuđuje vozila od Budve i Podgorice, da bi transportovalo otpad na deponije
251 pregleda 2 komentar(a)
Cetinje, novi kamioni Javnog komunalnog preduzeća, Foto: Danijela Lasica
Cetinje, novi kamioni Javnog komunalnog preduzeća, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 14.09.2012. 11:38h

Javno komunalno preduzeće Cetinje dobilo je konačno tri nova vozila za sakupljanje i transport otpada, koja su obezbijeđena kroz instrument pretpristupne pomoći – IPA 2009.

Iz cetinjskog komunalniog preduzeća navode da je nabavkom tri nova vozila, otklonjena ključna poteškoća u dosadašnjem funkcionisanju preduzeća, na planu transporta otpada, koja se odnosila na neadekvatnu tehničku opremu.

Javno komunalno preduzeće, bi do početka zime trebalo da dobije i nova vozila za čišćenje snijega

Podsjećamo, to preduzeće je posljednjih godina moralo da posuđuje vozila od Budve i Podgorice, da bi transportovalo otpad na deponije.

Nabavka novih vozila za sakupljanje i transport otpada bila je najavljena tokom prošlog mjeseca, kada je iznova aktuelizovano pitanje nesanitarnog odlagališta „Vrtijeljka“.

Iz Komunalnog poručuju da se zahvaljujući osavremenjavanju voznog parka, stiču preduslovi da u narednom periodu započne transport otpada ka regionalnoj deponiji u Podgorici, što je, takođe, bilo najavljeno tokom proteklih mjeseci.

Javno komunalno preduzeće, bi do početka zime trebalo da dobije i nova vozila za čišćenje snijega.

Nedavno je gradski parlament odborio tom preduzeću da podigne kredit od 200 hiljada eura kako bi nabavilo nova vozila, građevinski materijal i opremu za radnike.

Tada je rečeno da će od tog novca biti nabavljena i dva vozila koja se mogu upotrijebiti za čišćenje snijega, a da je Vlada ujedno obezbijedila novac za nabavku još jednog snjegočistača, koji će do oktobra stići na Cetinje.

Bonus video: