Akcija prodaje korišćenih udžbenika po povoljnijim uslovima

Sindikalci podsjećaju da je za pripremu jednog učenika za školu potrebno izdvojiti više od jedne prosječne plate, što je gotovo nemoguća misija za većinu roditelja
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.08.2012. 11:52h

Akcija prodaje korišćenih udžbenika po povoljnijim uslovima biće organizovana od 20. do 31. avgusta u šoping centru Delta City, najavljeno je iz podgoričkog odbora Sindikata prosvjete Crne Gore (SPCG).

Opštinski odbor SPCG Podgorica tradicionalno pred početak školske godine organizuje akciju "Pokloni, kupi, prodaj korišćeni udžbenik".

Učenici i roditelji će moći da u tom periodu, od 18 do 21 sat, pod povoljnijim uslovima kupe knjige.

Iz podgoričkog Sindikata prosvjete apelovali su na pojedince i organizacije da doniraju udžbenike ili da na drugi način promovišu najavljenu akciju.

Oni su objasnili da će novac i udžbenici koji budu sakupljeni na taj način biti

Iz podgoričkog Sindikata prosvjete su saopštili da će novac i udžbenici koji budu sakupljeni biti preko sindikalnih organizacija upućeni đacima sa seoskog područja Podgorice

Opštinski Odbor SPCG podsjetio je javnost da je za pripremu jednog učenika za školu potrebno izdvojiti više od jedne prosječne plate, što je, prema njihovim riječima, gotovo nemoguća misija za većinu roditelja.

Iz podgoričkog Sindikata ukazuju da je materijalni položaj prosvjetnih radnika na početku ove školske godine teži u odnosu na prethodnu.

"Ovakav trend pada standarda prosvjetnih radnika može se odraziti na kvalitetnu pripremu i budući rad vaspitno obrazovnih institiucija u ovoj školskoj godini", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: