Stanovnici Gospoštine (Budva): Ne možemo više da podnesemo buku taksista

"...I taman namjeravamo da idemo na spavanje, taksisti krenu da sviraju. Jedan stane da primi putnike, svi za njim sviraju i tako do 6 izjutra..."
181 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2012. 08:02h

Buka i haos koji nastaje oko dva izjutra pa to zore, na glavnom taksi stajalištu u centru grada kod prodavnice ”Roda”, ispod hotela „Avala“ postali su prava noćna mora za stanovnike starobudvanskog elitnog naselja Gospoština.

Mještani, ogorčeni, jer trpe svake noći teror od taksista, uputili su otvoreno pismo policiji i Opštini da što prije riješe problem buke, zbog koje noćima ne spavaju.

Nakon što je Opština ukinula taksi stajalište na gradskom šetalištu, nekadašnjoj staroj autobuskoj stanici, taksisti su premješteni u Mediteransku ulicu, gdje, zbog njihovog broja, u večernjim satima, posebno nakon ponoći, nastaje pravi haos.

Turisti koji nakon noćnog provoda žele da taksijem odu u svoje apartmane, uzrok su prave borbe među taksistima koji namjeravaju da preuzmu goste.

Imajući u vidu da su policijske partrole na terenu do jedan sat poslije ponoći, kako ističu mještani, nakon toga vremena nastaje pravi haos u Mediteranskoj ulici

Sirene i međusobno optuživanje taksista ko je prvi na redu, bučne svađe, slika je koja se svake noći ponavlja i ostavlja ružnu sliku o metropoli turizma.

"Već neko vrijeme ne možemo da živimo u naselju Gospoština od buke koju stvaraju taksisti između jedan i šest sati iza ponoći.

Naime, svi smo svjedoci da ima mnogo više taksi vozila nego što je potrebno i da stvaraju ogromnu gužvu, na ionako zakrčenim budvanskim ulicama, a najvise na dijelu izmedju NLB banke i supermarketa 'Roda' i na kružnom toku kod kafea 'Perla'.

Mi, mještani naselja Gospoština, svako veče zovemo policiju da uradi nešto i umiri taksiste koji stvarju nesnosnu buku", navodi se u pismu koje je dostavljeno redakciji “Vijesti”.

Imajući u vidu da su policijske partrole na terenu do jedan sat poslije ponoći, kako ističu mještani, nakon toga vremena nastaje pravi haos u Mediteranskoj ulici.

"Najvažniji period za nas je baš taj kad nema patrola od jedan sat pa do zore.

Kada se ugasi muzika, i taman svi namjeravamo da idemo na spavanje, tada taksisti krenu da sviraju sirenama. Jedan stane da primi putnike, a svi za njim sviraju i sve tako do šest izjutra.

Sirene i međusobno optuživanje taksista ko je prvi na redu, bučne svađe, slika je koja se svake noći ponavlja (Ilustracija)

To se ponavlja svako veče, nerijetko se čuju i njihove međusobne svađe, vjerovatno oko putnika koje preuzimaju jedni od drugih", navode mještani Gospoštine.

Opština Budva je izdala 357 licenci za taksi vozila, što je maksimalan broj, jer od Jaza do Buljarice ima ukupno 180 taksi mjesta. Međutim, svi su svjedoci da su taksi vozila u špicu ljeta bukvalno “preplavila grad”.

Galerija

Bonus video: