Opština stavila hipoteku na bivšu Subotićevu vilu

"Vila Montenegro" iznenada je 2011. prešla u vlasništvo misteriozne ofšor kompnije "Manola management LTD" sa Britanskih Djevičanskih ostrva
68 pregleda 5 komentar(a)
Vila Montenegro, Foto: Zoran Đurić
Vila Montenegro, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 13.05.2012. 09:01h

Opština Budva upisala je hipoteku na "Vilu Montenegro", najluksuzniju vilu na Crnogorskom primorju, doskorašnje vlasništvo kontroverznog srpskog biznismena Stanka – Caneta Subotića, zbog duga od 2.616 eura na ime poreza na nepokretnost - otkrile su "Vijesti" uvidom u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

"Vila Montenegro" iznenada je prošle godine, nakon što je srpsko tužilaštvo tražilo zapljenu imovine Subotića, prešla u vlasništvo misteriozne ofšor kompnije "Manola management LTD" sa Britanskih Djevičanskih ostrva.

U proteklih godinu dana, firma nije Opštini izmirivala obaveze na ime poreza, iako je kao turistički objekat, prvi koji je u Crnoj Gori dobio prestižnih pet zvjezdica uredno primao goste.

"Sprovodi se poreski postupak za obezbjeđenje poreskog potraživanja", bilo je kratko obrazloženje koje su "Vijesti" dobile u opštinskom Sekretarijatu za privredu i finansije zbog čega je upisna hipoteka.

Iako je riječ o više miliona vrijednoj vili, koju je firma zajedno sa zemljišnom parcelom kupila od Caneta, ipak "Monola" nije izmirila obavezu, pa ukupan dug prema Opštini na ime raznih poreza sada iznosi 10.000 eura.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: