Organizatori: Protest može da se preseli u Vladine kancelarije

"Pozivam mlade da nam se pridruže i tako pokažu svoje nezadovoljstvo, ali i da pruže otpor režimu i institucijama režima", kazala je Gojković
128 pregleda 85 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2012. 14:34h

Sa platoa ispred Univerziteta Crne Gore krenuće u utorak veče u 18 časova i četvrti građanski protest koji bi otprilike trebao da ima istu trasu kretanja kao prethodni.

Organizatori protesta očekuju veliki odziv građana i pozivaju da se pridruže u što većem broju i na taj način pokažu svoje nezadovoljstvo socio-ekonomskom situacijom u Crnoj Gori.

"Više sam nego zadovoljan što je inicijativa Unije slobodnih sindikata za pokretanjem protesta, zbog teškog stanja građana, dobila podršku MANS-a, slobodnih građana, intelektualaca, studenata, penizionera, tako da naš otpor iz dana u dan sve više jača. Naša namjera je da tražimo ostavku Vlade koja evidentno ne radi u interesu građana, a ovaj protest ima oštricu da posječe stablo režima koji zbija šalu na račun osiromašenih građana. Bojim se da ovaj protest može da ispred Vlade se preseli u njihove kancelarije", kazao je prisutnim novinarima Janko Vučinić, predsjednik Sindikata Željezare i predstavnik USSCG.

Na konferenciji je govorila i Ljubica Gojković ispred grupe "Otpor diktatorskom režimu"

"Pozivam mlade da nam se pridruže i tako pokažu svoje nezadovoljstvo, ali i da pruže otpor režimu i institucijama režima", kazala je Gojković.

Prošireni front

Vesna Sekulić smatra da Vlada sve ove godine nije ništa učinila za poboljšanje statusa samohranih majki i njihove djece.

"Crna Gora je moj dom i tako će biti i ubuduće, ali režimska organizacija ne čini ništa za nas samohrane majke i našu djecu. Pozivam samohrane majke da se bore za naša prava jer je ovo naša zemlja i treba da dignemo glas i borimo se za našu djecu i njihovu budućnost, koja je takođe ovdje u našoj zemlji. Ova Vlada nije uradila ništa u interesu svojih građana, a ponaša se kao da je izmislila toplu vodu. Umjesto toga trebala bi da radi za dobrobit svojih građana, a ne da na razne načine manipuliše njima", kazala je Vesna Sekulić.

Aco Tabaš je na sebi svojstven način iznio svoje stavove o vlasti koja više od dvije decenije nestručno upravlja našim životima.

"I poslije 20 godina ostali smo predpolitičko društvo. Građanin ne raste kao fikus, on je mnogo složenija biljka. I sam se ponekad izderem na šalterskog radnika ili policajca, ali uvidim grešku i izvinim se. Ljudi praštaju, grlite se, volite se, ljubi te ljudi, zdravo je to", kazao je između ostalog Aco Tabaš.

Advokat MANS-a Veselin Radulović kaže da je crnogorska Vlada nestručna i da pri tome ima i kriminogeni karakter.

"Mišljenja sam da je crnogorska Vlada organizacija koja ima kriminogeni karakter. Nažalost vrh ove kriminalne organizacije je nestručan i nesposoban da vodi Vladu Crne Gore. Smatram da je korupcija ključni problem i preko kojeg se upravlja našim životima. Zbog toga treba pružiti optpor i neophodno je da se ovim protesima pridruži što veći broj građana kako kriminalci završili tamo gdje im je i mjesto", bio je oštar Radulović.

Galerija

Bonus video: