"Ah, kada zimi dođe kraj, u modi je sunčev sjaj..."

Djeca vrtića “Zvončić” su na radionicama koje je organizovala NVO Green Home učili o klimatskim promjenama
186 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 16:49h

Stihovima „Ah, kada zimi dođe kraj, u modi je sunčev sjaj, sunce grije, sve se smije, proljeće je..”, djeca vrtića “Ljubica Popović” istoimene predškolske ustanove, su u parku kod dvorca na Kruševcu pozdravila dolazak proljeća.

Koordinator vrtića Ana Perović istakla je da su djeca srednje i starije vaspitne grupe boravkom u prirodi proslavila prvi dan proljeća.

"Mališani su bili u prilici da se kroz igru upoznaju sa pojedinim prirodnim pojavama koje nagovještavaju proljeće, da primijete razvoj vegetacije, klimatske i sve druge promjene koje su, nakon zime, počele da se dešavaju u prirodi. Takođe, učili su o radovima koji se obavljaju u ovo doba godine, kao i da na pravi način dišu, i punim plućima udišu svjež i čist vazduh", navela je Perović.

Ona je dodala da su se djeca, na njihovu opštu radost i zadovoljstvo, bavila i rekreativnim aktivnostima služeći se loptom, obručima, reketima, lastišom.

Učili o klimatskim promjenama

Djeca vrtića “Zvončić” JPU “Đina Vrbica" su na radionicama koje je organizovala NVO Green Home učili o klimatskim promjenama.

Program asistent te organizacije Azra Vuković istakla je da su djeci, u okviru kampanje “Sat za planetu”, prikazivanjem fotografija koje ukazuju na promjene u životnoj sredini i kratkog crtanog filma, objasnili kako svako od njih može imati značajan uticaj na očuvanje prirode.

Djeca vrtića “Zvončić” su na radionicama koje je organizovala NVO Green Home učili o klimatskim promjenama

"Djeci srednje i starije grupe na njima prihvatljiv način približen je pojam klimatskih promjena, a kroz njihovo aktivno učešće učili su i o očuvanju životne sredine", kazala je koordinator u vrtiću Dubravka Boričić.

U namjeri edukacije što većeg broja djece predškolskog uzrasta, kako je navela Vuković, predstavnici Green Homea u četvrtak će sličnu radionicu održati u vrtiću “Bubamara”, a u petak u “Poletarcu”.

"U kampanji “Sat za Planetu”, od njenog početka, učestvovala je OŠ “Pavle Rovinski”, gdje se učenicima drugog razreda u organizovanoj radionici približilo kako da racionalno koriste energiju. Takođe, posjetili smo i djecu privatnog vrtića “Maša”", kazala je Vuković.

Galerija

Bonus video: