Građanima korpa prazna od 18. zbog KAP-a, EPCG i Vlade

"Sa tim treba da se stane, oni ne mogu da otpuste sve nas, ne mogu nam svima prijetiti, nas je više i vrijeme je da se prekine sa strahom", poručio je Maraš
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2012. 12:29h

Aktivisti Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) još jednom su pozvali građane da im se pridruže u protestu 18. marta, ohrabrujući ih da ne podležu pritiscima, jer nijesu sami.

Preformansom uoči protesta aktivisti MANS-a su ispred šoping centra “Mall of Montenegro” ukazali su na loš standard građana Crne Gore, koji jedva preživljavaju od prvog do prvog.

Aktivisti su predstavili prosječnog kupca koji na početku mjeseca ima namirnice u korpi. Kako prolaze dani u mjesecu najprije mu iz korpe Vlada uzima hleb i brašno, zatim se uključuju i Elektroprivreda i KAP, da mbi mu posljednje namirnice uzeo korumpirani poltitičar neposredno pred 18. u mjesecu.

Direktor monitoring programa u MANS-u Vuk Maraš kazao je da je vrijeme da se građani pobune, jer su dovedeni u sitaciju da od svoje plate ne mogu da prežive od prvog do prvog.

"Korpa ostaje prazna 18. a to je idealan dan da im poručimo da je bilo dosta, jer 95 odsto građana živi ovako, dok je pet odsto onih koji uzimaju novac građana i trpaju ga u svoje džepove. Sa tim treba da se stane, oni ne mogu da otpuste sve nas, ne mogu nam svima prijetiti, nas je više i vrijeme je da se prekine sa strahom", poručio je Maraš.

On je kazao da je sve više onih koji su nezadovoljni trenutnom situacijom u državi, da ima više onih koji ostaju bez svoje potrošačke korpe na polovini mjeseca i da je više onih koji ne mogu da prežive cijeli mjesec sa svojom platom.

"Zbog svih pokušaja zastrašivanja nas je i dalje više. To je nepolitički miran protest, protest svih nas, koji terba da služi boljitku svih građana", kazao je Maraš.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora, Unija slobodnih sindikata i Studentska unija ogranizuju u nedjelju 18. marta veliki građanski protest na Trgu rebulike u Podgorici, u 12 časova.

Galerija

Bonus video: