Zauzeli parking za osobe sa invaliditetom

278 pregleda 3 komentar(a)
parking, OSI, Foto: Privatna arhiva
parking, OSI, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 09.05.2018. 16:20h

Osobe sa invaliditetom teško mogu naći mjesto za parking u prizemlju garaže iza tržnog centra “Delta city”, zbog nesavjesnih vozača koji zauzimaju mjesta predviđena za OSI osobe.

Sugrađanin Patrik Paljušević je ispričao da je u ponedjeljak na pomenuti parking došao sa ocem koji ima invaliditet, ali da nijesu imali gdje da se parkiraju.

“Kad smo došli, vidjeli smo da su parking mjesta zauzela tri vozila bez naljepnice, koje moraju da imaju vozila za osobe sa invaliditetom. Odmah smo obavijestili obezbjeđenje tržnog centra... Kazali su nam da se svakodnevno svađaju sa ljudima koji koriste parking mjesta za OSI osobe”, kazao je Paljušević. On je ispričao da su zvali Komunalnu policiju, koja se proglasila nenadležnom, a potom i policiju, “koja je brzo došla, ali se takođe proglasila nenadležnom”.

Koordinator programa za pristupačnost u Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore Milenko Vojičić, je nedavno kazao „Vijestima“ da je zauzimanje parking mjesta rezervisanih za osobe sa invaliditetom svakodnevna pojava.

Bonus video: