Pavićević: Život u Baru biće privilegija

On je dodao da je između dva praznika Bar imao i najbolju turističku sezonu u posljednjih deset godina
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2011. 17:58h

Polaganjem cvijeća, delegacija SUBNOR-a i Opštine u spomen domu Doma revolucije i prisjećanjem na žrtve rodoljuba barskog kraja u Drugom svjetskom ratu, juče je otvoren program proslave Dana opštine Bar, nastavljen svečanom sjednicom SO Bar.

Pred brojnim predstavnicima Vlade, vjerskih zajednica, opština, diplomatskog kora, javnog, političkog, privrednog i kulturnog života grada i države, predsjednik Opštine Žarko Pavićević je kazao da su, uprkos ekonomskoj krizi, u Baru realizovani projekti na koje se čekalo decenijama.

“Na dobrom smo putu da Bar bude grad u kome je privilegija živjeti i u kome će svi stanovnici imati život dostojan čovjeka, zasnovan na plodovima svog rada”, kazao je Pavićević.

On je dodao da je između dva praznika Bar imao i najbolju turističku sezonu u posljednjih deset godina.

“Ono po čemu je Bar u ovom trenutku prepoznatljiv i van granica naše zemlje je činjenica da se u njemu istovremeno grade tri velika vjerska objekta - Saborni hram svetog Jovana Vladimira, Centralna džamija i Konkatedrala svetog Petra Apostola. U uvjerenju da će izgradnja ovih vjerskih objekata doprinijeti nastavku viševjekovnog sklada i suživota građana različite vjerske i nacionalne pripadnosti, lokalna uprava je opredijelila značajna sredstva za realizaciju ovih projekata”, kazao je Pavićević.

Zvanice je pozdravila i predsjednica SO Branka Nikezić, a u programu su nastupili hor Muzičke škole, etno-grupa “Zora”, operska pjevačica Aleksandra Vojvodić-Jovović i književnik Milan Vujović.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović iskazao je poštovanje za sve ono što se u Baru uradilo.

“Saglasan sam sa procjenom predsjednika Opštine da su realizovani projekti vitalno značajni za Bar i njegovu infrastrukturu, a posebno mi je zadovoljstvo da su i započeti projekti bili zaista pravilno selektirani. Imali smo sjajnu turističku sezonu. To je dokaz kvalitetne i ozbiljne pripreme i najava novih sezona koje su šanse Crne Gore i Bara. Raduje ono što se preduzima prema Luci Bar, ima brojnih interesovanja i prema slobodnoj carinskoj zoni i prema Luci koji su vrijedan potencijal Crne Gore”, kazao je Vujanović, koji je prisustvovao svečanoj sjednici.

Galerija

Bonus video: