Šepić upola jeftiniji od Vojičića

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Slavko Šepić koštaće poreske obveznike 2.080 eura, gotovo upola manje nego nedavno smijenjeni prvi čovjek Javnog servisa Branko Vojičić
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2011. 13:30h

Vršilac dužnosti generalnog direktora RTCG Slavko Šepić koštaće poreske obveznike 2.080 eura, gotovo upola manje nego nedavno smijenjeni prvi čovjek Javnog servisa Branko Vojičić.

Toliko će, naime, iznositi Šepićeva avgustovska zarada i o tome je, prema saznanjima "Vijesti", postignuta usmena saglasnost članova Savjeta RTCG.

Prijedlogom zarade u koji su “Vijesti” imale uvid, a o kojoj će se Savjet izjasniti krajem mjeseca, za Šepića je predviđen koeficijent od 6,8 koji se množi sa 69,19 eura, koliko iznosi cijena rada u RTCG.

Šepiću će na ime minulog rada biti isplaćeno 157 eura, kao i još tri prosječne neto-zarade za prethodni mjesec u RTCG u iznosu od po 484 eura.

Konkurs za izbor generalnog direktora RTCG trebalo bi da bude objavljen sljedećeg mjeseca

Sabiranjem pomenutih stavki, dolazi se do 2.080,23 eura, koliko je predviđeno da iznosi Šepićeva avgustovska zarada.

Vojičićeva plata iznosila je više od 3.600 eura

Šepić je za v.d. generalnog direktora izabran krajem jula, kada je Savjet većinom glasova razriješio Vojičića.

Konkurs za izbor generalnog direktora trebalo bi da bude objavljen sljedećeg mjeseca.

U tekstu, o kojem će se Savjet izjasniti krajem mjeseca, navedeni su uslovi za kandidate: da je državljanin i da ima prebivalište u Crnoj Gori, najmanje visoku stručnu spremu i pet godina radnog iskustva.

Navodi se da za generalnog direktora ne može biti izabran odbornik i poslanik, osobe koje imenuje ili postavlja Skupština, Predsjednik Crne Gore i Vlada, funkcioner političke stranke, osobe koje bi bile u konfliktu interesa... i pravosnažno osuđeni za djela protiv službene dužnosti, korupciju, prevaru, krađu...

Bonus video: