Đukanović: Izdignimo se iznad podjela za srećniju budućnost

Kako ističe predsjednik DPS-a, nastavak hiljadugodišnje istorije Crne Gore protkan multikulturnim, multietničkim i multikonfesionalnim bogatstvom, zavisi od naše zajedničke posvećenosti, jedinstva i odgovornosti
13 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.04.2018. 09:59h

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović uputio je povodom predstojećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa čestitku svim pravoslavnim vjernicima i sveštenstvu u Crnoj Gori.

„Neka dan Vaskrsenja Gospodnjeg donese ljubav, radost i spokoj u domove pravoslavnih vjernika i svih građana Crne Gore. Najveći hrišćanski praznik obavezuje nas da djelujemo u skladu sa neprolaznim civilizacijskim vrijednostima ljubavi, humanosti, pravde i solidarnosti čije je ishodište duboko utkano u žrtvi podnijetoj zarad dobra čovječanstva. Nanovo nas ovi blagi dani podstiču da se kao ljudi razumno uzdignemo iznad svih podjela. Obaveza i dužnost najodgovornijih u političkom životu Crne Gore, kao i duhovnih velikodostojnika je da svojim promišljenim odlukama, odmjerenom riječju i postupcima daju iskren doprinos daljem međusobnom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima, kao zalog bolje i srećnije budućnosti", kazao je Đukanović.

Kako ističe, nastavak hiljadugodišnje istorije Crne Gore protkan multikulturnim, multietničkim i multikonfesionalnim bogatstvom, zavisi od naše zajedničke posvećenosti, jedinstva i odgovornosti.

"Čuvajući stabilnost sigurno idemo naprijed gradeći snažnu i uspješnu državu, moderno prosperitetno i slobodno društvo, ponosni na svoj identitet, duboko integrisan na civilizacijskoj mapi Evrope i savremenog svijeta. Neka nam i ovi sveti dani budu podstrek za odlučnije i odgovornije djelovanje u pravcu dostizanja tih ciljeva“, stoji u Đukanovićevoj čestitki.

Bonus video: