Balša Sinanović, đak generacije u OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin"

Direktor škole Zoran Kalezić istakao je da je ova generacija na najljepši način krunisala 30 godina rada škole podarivši joj 11 „Luča”
427 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2011. 16:11h

Svečanost povodom uručenja 11 diploma “Luče” najboljim učenicima ove školske godine održana je u OŠ „Božidar Vuković Podgoričanin”.

Osim roditelja i đaka svečanosti su prisustvovali i predstavnici ambasada Italije, Sjedinjenih Američkih Država, Rusije,Grčke ,Hrvatske kao i predstavnici Ministarstva prosvjete i sporta.

Direktor škole Zoran Kalezić istakao je da je ova generacija na najljepši način krunisala 30 godina rada škole podarivši joj 11 „Luča”.

"Svjetlost ovih “Luča” pokazuje vašim vršnjacima i budućim generacijama kako treba učiti, raditi i stvarati. Za novo društvo potreban je nov čovjek naoružan znanjem i spremnošću da to znanje pretvori u stvaralački poduhvat koji će biti za dobrobit svih nas", rekao je Kalezić, dodajući da će društvo biti sposobno da se razvija i jača sa ovako uspješnim nadarenim ljudima.

Dobitnici “Luča” su Armina Saitović, Nikolina Miljić, Belmin Hodžić, Aldin Šabotić, Ahmet Pupović, Matilda Adrović, Maja Đurović, Miloš Kandić, Alda Bučan, Emina Šabotić i Balša Sinanović koji je ujedno i đak generacije.

Poklon knjige

Balša Sinanović, đak generacije, na poklon je dobio crnogorsku trilogiju Dragana Nikolića za koju smatra da će mu biti korisna u budućem školovanju.

"Srećan sam što sam izabran za đaka generacije u konkurenciji koja je bila izuzetno jaka jer su svi moji drugari koji su dobili diplome uložili mnogo truda kao i ja. Nagrada koju sam dobio je odskočna daska za moje buduće školovanje a namjeravam da upišem Ekonomsku školu, pravni smjer. Večeras je i polumatura pa jedva čekam da se okupimo i zajedno proslavimo moj ali i uspjeh cijele generacije", kazao je Sinanović.

Direktor Kalezić uručio je prigodne poklone predstavnicima ambasada, pa je tako ambasador Grčke ekselencija Manolis Papadojorgakis dobio ikonu Bogorodice rad nastavnice Kaće Pejović, dok je ambasador Italije Serđo Barbanti dobio komplet knjiga.

Šef odjeljenja za medije i kulturu ambasade Sjedinjenih Američkih Država Šeli Siver, zatim predstavnica Ruske Federacije za međunarodne odnose Oksana Žernovoja kao i savjetnica u ambasadi Hrvatske Ana Modun i predstavnica Ministarstva prosvjete sporta Mira Radović dobile su lijepo aranžirane bukete cvijeća .

Đaci škole odigrali su crnogorsko, grčko kao i romsko kolo , recitovali na engleskom jeziku, pjevali na ruskom i italijanskom pokazavši da su izuzetno talentovani i spremni da mnogo toga nauče .

Galerija

Bonus video: