Zamjena ličnih karata i vozačkih dozvola i poslije 5. maja

MUP je saopštio da rok za zamjenu ličnih karata ne ističe 5. maja, već da građani novu ličnu kartu "mogu pribaviti i poslije tog datuma, a bez bilo kakvih posljedica".
337 pregleda 0 komentar(a)
ispred MUPa, Foto: Luka Zeković
ispred MUPa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2011. 15:47h

Građani Crne Gore koji imaju stare lične karte i vozačke dozvole, mogu ih zamijeniti i nakon 5. maja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Iz tog resora ranije je saopšteno da građani koji imaju lične karte izdate na osnovu Zakona iz 1993. godine i vozačke dozvole izdate na starom obrascu, mogu da ih koriste najkasnije do 5. maja.

U saopštenju MUP-a navodi se da rok za zamjenu ličnih karata ne ističe 5. maja, već da građani novu ličnu kartu "mogu pribaviti i poslije tog datuma, a bez bilo kakvih posljedica".

"Ministarstvo takođe obavještava građane, imaoce vozačke dozvole izdate na ranijem obrascu, da je mogu zamijeniti i nakon 5.maja, odnosno do isteka važećeg roka", kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će sve područne jedinice i filijale MUP-a raditi i sjutra i u ponedjeljak, od 9 do 16 sati, i to na poslovima izdavanja personalizovanih identifikacionih dokumenata, odnosno lične karte, vozačke i saobraćajne dozvole i pasoša.

Tih dana se, kako se navodi, neće primati zahtjevi za izdavanje dokumenata.

Bonus video: