Jandroković: Uskoro će biti obnovljena hrvatska kuća u Kotoru, očekujem da će tamo biti konzulat

Predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj Gori kazali su Jandrokoviću da su zadovoljni položajem u Crnoj Gori, da imaju političke predstavnike u parlamentu i Vladi i u lokalnim upravama u Tivtu i Kotoru
1724 pregleda 2 komentar(a)
Jandroković, Foto: Www.sabor.hr
Jandroković, Foto: Www.sabor.hr

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković, vjeruje da će zvanični Zagreb i Podgorica postići dogovor oko otvorenog pitanja Bokeljske mornarice.

On je, tokom sastanka sa predstavnicima hrvatske nacionalne zajednice u Kotoru rekao da će uskoro biti obnovljena hrvatska kuća u Kotoru.

"Radi se o kulturnom dobru Crne Gore, ali o kulturnom dobru koje je ostavština hrvatskog naroda i kroz razgovore sa crnogorskom stranom nastojaćemo da to bude priznato i da ta kulturna baština dobije priznanje od UNESCO-a", rekao je Jandroković, prenosi RTCG.

On je najavio da će uskoro biti obnovljena hrvatska kuća u Kotoru gdje će biti smješten konzulat te države.

"Već ove godine krenuće se u obnovu te zgrade, očekujemo da ona bude ubrzo u punoj funkciji. Očekujem da će tamo brzo biti hrvatski konzulat", kazao je Jandroković.

Predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj Gori kazali su Jandrokoviću da su zadovoljni položajem u Crnoj Gori, da imaju političke predstavnike u parlamentu i Vladi i u lokalnim upravama u Tivtu i Kotoru.

Hrvati su najmalobrojnija Ustavom priznata nacionalna zajednica u Crnoj Gori.

Prema posljednjem popisu ima ih nešto preko šest hiljada.

Najviše ih je u opštinama u Boki, u Glavnom gradu, a najmanje na sjeveru.

Bonus video: