Jak vjetar razbuktao požar u Seocima: Vatrogasci brane kuće od vatre

Požar u Seocima do sada je zahvatio nekoliko hektara šume i niskog rastinja, a vatrogasci su, bez prekida, još od petka na terenu
2576 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz Seoca, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Seoca, Foto: Dragana Šćepanović

Jak vjetar jutros opet je razbukatao požar u Seocima, pa vatrogasci trenutno od vatre brane kuće u tom dijelu kolašinske opštine. Prema riječima komandira Službe zaštite Željka Darmanovića, vatra gori na novoj lokalciji u tom selu. Ukoliko skoro ne padne kiša, objašnjava on, biće teško izaći na kraj s požarom, koji traje već peti dan.

„Uspjeli smo da od vatre odbranimo dvije kuće u Seocima. Odmah potom, požar se, sa druge strane, približio kući porodice Šuković, u kojoj trenutno niko ne živi. Vatra se širi desno , uz galeriju, duž magistrale. Nadam se da ćemo još jednom uspjeti da lokalizujemo požar, ali pred nama je, sigurno, još mnogo posla i mnogo sati na terenu.“- kazao je on.

Požar u Seocima do sada je zahvatio nekoliko hektara šume i niskog rastinja, a vatrogasci su, bez prekida, još od petka na terenu.

Minulih dana aktivni su bili i požari i na Crkvinama, u Međuriječju i Gornjoj Morači, ali su pripadnici Službe zaštite sa njima uspjeli da se izbore.

Bonus video: