Saznajte koje životinje spavaju zimski san, zašto komarci zuje, šta rade životinje kada pada kiša...

Pomoću edicije "Moja prva enciklopedija sa Vini Puom i prijateljima” prođite kroz godišnja doba, otkrijte po čemu se ona međusobno razlikuju u različitim krajevima zemlje, kao i zanimljivosti koje prate njihovu smjenu.
1478 pregleda 0 komentar(a)
Enciklopedija, Foto: Vijesti
Enciklopedija, Foto: Vijesti

Dvanaesta knjiga ,,Godišnja doba” iz edicije ,,Moja prva enciklopedija sa Vini Puom i prijateljima" u prodaji je od petka, 17. maja, po cijeni od 3.99 eura.

Godišnja doba su različiti periodi u toku godine. Poznajemo četiri godišnja doba: proljeće, ljeto, jesen i zimu. Svako od njih traje približno tri mjeseca. U nekim djelovima svijeta, sa godišnjim dobima mijenja se i vrijeme. Godišnja doba prouzrokuju promjene i kod ljudi, biljaka i životinja. U proljeće se priroda budi, rađaju se mladinci životinja, a na cvijeću i drveću se pojavljuju pupoljci. Ljeto je doba kada sve buja i rastu plodovi raznobojnog voća i povrća. Jesen ćemo prepoznati po narandžastim bojama lišća, a zimu po hladnoći i bijelim sniježnim pahuljama. Da li ste znali da je u Australiji ljeto u vrijeme Božića?

Bonus video: