Hajdinaga prekršio Zakon o sprečavanju korupcije

Direktor preduzeća Berze električne energije ima rok od 20 dana da pokrene upravni spor protiv odluke ASK-a
2974 pregleda 1 komentar(a)
Gzim Hajdinaga, Foto: Nenad Mandić
Gzim Hajdinaga, Foto: Nenad Mandić

Bivši gradonačelnik Ulcinja, aktuelni direktor preduzeća Berze električne enrgije Gzim Hajdinaga, prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije.

U odluci Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) piše da Hajdinaga nije u skladu sa Zakonom dostavio izvještaj o prihodima i imovini za prošlu godinu, do kraja marta 2019.

ASK je početkom juna uputio zahtjev Hajdinagi, kako bi se izjasnio u vezi sa nedostavljanjem godišnjeg izvještaja.

U odluci piše da ih je direktor preduzeća petnaestak dana kasnije obavijestio da je uslijed objektivnih okolnosti i smrtnog slučaja u porodici propustio zakonski rok za dostavljanje izvještaja o prihodima i imovini, ali da je to učinio naknadno, 10. aprila.

Hajdinaga je istakao da je do tada svoje podatke uredno prijavljivao ASK-u i da se nada da će naići na razumijevanje.

“Agencija je uputila Gzim Hajdinagi obavještenje o sprovedenom ispitnom postupku... kojim je obavijestila javnog funkcionera o utvrđenim činjenicama tokom postupka i dala rok od tri dana prijema za izjašnjenje”, kazali su iz ASK-a, istakavši da je ovo obavještenje dostavljeno Hajdinagi.

Iz ove institucije su rekli da je Hajdinagi dato pravo da se izjasni o rezultatima ispitnog postupka, ali da on to nije učinio.

“Agencija je cijenila navode koje je na usmenoj raspravi izjavio Gzim Hajdinaga i našla da nijesu od značaja za drugačije odlučivanje”, piše u odluci ASK-a od 13. avgusta koju potpisuje pomoćnik direktora Savo Milašinović.

Direktor preduzeća Berze električne energije ima rok od 20 dana da pokrene upravni spor protiv odluke ASK-a.

Hajdinaga je ove godine bio nosilac liste Demokratske partijeFatmira Đeke na parlamentarnim izborima 2016. godine. Prije funkcije u preduzeću Berze električne energije bio je predsjednik Opštine Ulcinj, a u dva mandata i ministar manjina u Vladi Crne Gore.

Bonus video: