JPU "Đina Vrbica": Spavanje nije ukinuto, već smo započeli proceo ukidanja obaveznog spavanja

"Ukoliko je dijete umorno ili roditelj stavi do znanja da mu je iz objektivnih razloga potrebno spavanje, svakako će to biti ispoštovano"
5057 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Spavanje predškolaca u JPU "Đina Vrbica" nije ukinuto, nego je inicirano ukidanje obaveznog spavanja, objašnjenje je te vaspitno-obrazovne ustanove.

Uprava vrtića JPU “Đina Vrbica” bez znanja roditelja donijela je odluku da se ukida obavezno spavanje za djecu uzrasta od 3 do 6 godina od prvog februara, ranije su saopštili iz Savjeta roditelja JPU Đina Vrbica.

Iz Savjeta roditelja kažu da je uprava vrtića ranije obećala da se nijedna odluka neće donijeti bez potvrde roditelja.

"JPU "Đina Vrbica" sve radi samo i isključivo u interesu djece, pa je tako i ovu inicijativu, koja je za samu Ustanovu dodatni zahtjev i obaveza, a koja je pritom potekla od samih roditelja, podržala sa najboljom namjerom. Ovdje je riječ o lijepoj inicijativi koja ne podrazumijeva ukidanje spavanja, već prilagođavanje individualnim potrebama svakog djeteta", navodi se u saopštenju JPU "Đina Vrbica".

Ističu da je akcenat "na dobrovoljnosti, umjesto dosadašnje obaveze".

"Dakle, ukoliko je dijete umorno ili roditelj stavi do znanja da mu je iz objektivnih razloga potrebno spavanje, svakako će to biti ispoštovano. Dodatno, ponovo napominjemo da je ova inicijativa upravo potekla od roditelja, zbog velikog broja djece koja ne spavaju. No, nezavisno od koga je potekla, važno je da će njeno sprovođenje biti, naravno kao i uvijek, u okvirima propisa", navodi se u saopštenju.

Bonus video: