Vrhovni sud nije posljednja instanca

"Zbog navedenog ne čudi postupanje “opozicione” vlasti u Budvi, Agencije za sprečavanje korupcije, Upravnog i Vrhovnog suda, po našem zahtjevu da nam se isplati nagrada od strane opštine Budva, jer se Opštini vratila imovina u iznosu od 19,5 miliona na osnovu prijave koju smo podnijeli protiv organizovane kriminialne grupe iz Budve”, piše, između ostalog, u reagovanju Vujičića
1918 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vujičić, Foto: Vuk Lajović
Božidar Vujičić, Foto: Vuk Lajović

Bivši odbornik Građanske akcije u budvanskom parlamentu Božidar Vujičić, reagovao je na tekst objavljen u nedjeljnom broju “Ostali bez nagrade od bar 570.000 eura”, u kome se navodi da njemu i nezavisnom odborniku Stevanu Džakoviću Opština nije dužna da isplati toliki iznos nagrade, jer je prije sedam godina, kako tvrde, na osnovu njihove krivične prijave Specijalno tužilaštvo u aferi “TQ Plaza“ procesuiralo organizovanu kriminalnu grupu na čelu sa Svetozarom Marovićem, kojom je gradu vraćeno gotovo 20 miliona.

“S obzirom na to da Vrhovni sud nije posljednja instanca za zaštitu ljudskih prava i sloboda, objavljivanjem navedenog naslova preuzeli ste na sebe nadležnost Ustavnog suda i suda u Strazburu. Građanska akcija je jedini subjekt u Crnoj Gori koji se godinama unazad bori za ostvarenje biračkog prava, u skladu sa Ustavom i međunarodnim propisima koje je Crna Gora prihvatila. Zbog sistemske diskriminacija biračkog prava ukazali smo nebrojeno puta da je Skupština Crne Gore neustavna, a da su sve institucije koje Skupština bira, imenuje i sl. nelegalne, između ostalog i Sudski savjet i predsjednik Vrhovnog suda. Takođe, javno smo saopštili, za sada prvi i jedini, da je Skupština izvorište i sitemske koprupcije. Zbog navedenog ne čudi postupanje “opozicione” vlasti u Budvi, Agencije za sprečavanje korupcije, Upravnog i Vrhovnog suda, po našem zahtjevu da nam se isplati nagrada od strane opštine Budva, jer se Opštini vratila imovina u iznosu od 19,5 miliona na osnovu prijave koju smo podnijeli protiv organizovane kriminialne grupe iz Budve”, piše, između ostalog, u reagovanju Vujičića.

Bonus video: