Šćekić: Važno je da stare osobe i hronični bolesnici ne napuštaju svoje kuće

Službenici Centra bezbjednosti Berane upoznali su Opštinski tim sa novim mjerama zabrane međugradskog prevoza, a građanima koji zbog poslova putuju između susjednih gradova dali upustvo da kod sebe moraju imati potvrdu poslodavca o neophodnosti rada i putovanja
5606 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Foto: Tufik Softić
Sa sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Foto: Tufik Softić

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić uputio je apel najstarijim stanovnicima i hroničnim bolesnicima da se maskimalno pridržavaju preporuke Nacionalnog kooridnacionog tijela (NKT) i da se suzdrže od izlaska i nepotrebnih i rizičnih socijalnih kontakata.

On je na sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje upoznao članove tima sa novim mjerama i preduzimanjem aktivnosti na nivou ove opštine, s ciljem suzbijanja širenja novog koronavirusa.

„U skladu sa preporukama NКT, posebno je važno da stare osobe i hronični bolesnici ne napuštaju svoje kuće, odnosno da se maksimalno suzdrže i bez velike potrebe ne izlažu riziku izlaska i nepotrebnim i rizičnim socijalnim kontaktima“ – kazao je Šćekić.

On je dodao da i svi ostali građani Berana moraju da se pridržavaju preporuka o potrebi samoizolacije zbog opasnosti prenošenja zaraze novog koronavirusa, s obzirom da situacija na nivou države iz dana u dan postaje sve ozbiljnija.

Službenici Centra bezbjednosti Berane upoznali su Opštinski tim sa novim mjerama zabrane međugradskog prevoza, a građanima koji zbog poslova putuju između susjednih gradova dali upustvo da kod sebe moraju imati potvrdu poslodavca o neophodnosti rada i putovanja.

Saopšteno je i da je akcija dezinfekcije gradskih ulica nastavljena, dok će novi aparat za dezinfekciju manjih površina biti u upotrebi kada stigne odgovarajuće dezinfikaciono sredstvo.

Na sjednici Opštinskog tima rečeno je da se aktivnosti Кomunalnog preduzeća i Vodovoda sprovode pojačanim intenzitetom i bez problema.

“Opštinski tim budno prati razvoj situacije i u saradnji sa svim drugim nadležnim državnim tijelima obavještavaće građane o svim bitnim detaljima i stvarima koje su od važnosti za funkcionisanje lokalne zajednice” - saopšteno je nakon sjednice Opštinskog tima u Beranama.

Bonus video: