Pljevlja: Požar na području Kozičke rijeke i Krakalica aktivan četvrti dan

Komandir službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja Goran Čavić kazao je Vijestima da su jutros u gašenju vatre pljevaljskim vatrogascima pomagala i dva helikoptera Ministarstva odbrane
1155 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay
Ilustracija, Foto: Pixabay, Pixabay, Pixabay
Ažurirano: 10.04.2020. 13:52h

Četvrti dan na području Kozičke rijeke i Krakalica aktivan je požar u kojem je do sada izgorjelo više hektara četinarske šume.

Komandir službe zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja Goran Čavić kazao je Vijestima da su jutros u gašenju vatre pljevaljskim vatrogascima pomagala i dva helikoptera Ministarstva odbrane.

Helikopteri su uključeni jer avioni Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih polova nisu mogli da dejstvuju zbog malog manevarskog prostora u kanjonu.

Avioni Direktorara, istie Čavić gasili su požar u selu Ljutići gdje su imali odličan učinak i požar je ugašen.

„Požar se i dalje širi kanjonom. Mi ga na ivici kanjon čekamo i suzbijamo. Pokušaćemo da se spustimo od Ljutića niz kanjon Kozičke rijeke i da pokušamo da tu liniju ugasimo. Sada još uvijek ne možemo da procijenimo kakav je teren i da li ćemo uspjeti u tome“, rekao je Čavić.

Čavić je kazao da u gašenju požara pljevajskim vatrogascima pomaže i vojska.

„Trenutno ovdje imamo sedam vojnika koji nam pomažu. Oni su zajedno sa jednim našim odjeljenjem cijelu noć dežurali na ovom terenu kako bi spriječili njegovo širenje van kanjona. Požar suzbijamo u kanjon ali on i dalje gori“, rekao je Čavić.

Komandir pljevaljskih vatrogasaca kazao je da u ovom trenutku nema ni jedadan drugi aktivan požar na području Opštine.

Juče su pljevaljski vatrogasci na području Opštine gasili osam požara.

Bonus video: