Berane: Opštinski rukovodioci se odrekli dijela plate za pomoć socijalno ugroženim građanima

Šćekić je nedavno predložio set mjera za ublažavanje otežane situacije usljed pandemije novog koronavirusa, kako kod građana, tako i kod privrednih subjekata u opštini Berane
612 pregleda 0 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 13.04.2020. 15:15h

Na inicijativu predsjednika opštine Dragoslava Šćekića (SNP), rukovodioci Opštine Berane odrekli su se dijela posljednje plate u korist socijalno ugroženih građana ove opštine.

Šćekić je nedavno predložio set mjera za ublažavanje otežane situacije usljed pandemije novog koronavirusa, kako kod građana, tako i kod privrednih subjekata u opštini Berane.

“Iako Opština Berane, kao i njeni građani, tako i ostale lokalne samouprave na sjeveru Crne Gore, imaju problema, ovo je samo dodatno otežalo situaciju u kojoj se svi skupa nalazimo” kazao je Šćekić.

Predlog seta mjera biće predložen Skupštini opštine Berane na usvajanje.

Taj set obuhvata jedanaest mjera, među kojima su kako one koje se odnose na obične građane, tako i one koje se tiču privatnih preduzetnika.

Iz Opštine Berane tada je saopšteno da će će to biti dio mjera koje oni predložiti i Zajednici opština, a koja ima predstavnika u radnoj grupi Vlade Crne Gore, za pripremu Predloga novog paketa mjera podrške privrednim društvima, preduzetnicima i građanima na nivou lokalnih samouprava u suočavanju sa posledicima pandemije COVID 19.

Opština Berane, na osnovu podataka Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, ima stopu nezaposlenih od približno 52 odsto i u kontinuitetu ima najveći broj nezaposlenih u poslednjoj deceniji.

Ova Opština će, zato, kako je saopšteno, predložiti dodatne ekonomske mjere za smanjenje broja nezaposlenih i obezbjeđenja elementarnih uslova za egzistenciju nezaposlenih i njihovih porodica.

Bonus video: