Funkcioneri plaćaju račune građanima

Rukovodioci Opštine Berane i Gusinje odriču se dijela plate u korist socijalno ugroženih građana
4786 pregleda 0 komentar(a)
Sa uručenja donacije nikšićkoj bolnici, Foto: Luka Zeković
Sa uručenja donacije nikšićkoj bolnici, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine opštine Gusinje Dženan Radončić, sekretar za privredu razvoj i finansije Admir Mulamekić i direktor Centra za kulturu Irfan Dervišević, svoje naknade za mart opredijelili su za plaćanje mjesečnih računa komunalnih usluga sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe, saopštili su iz SO Gusinje.

“Pozivamo sve sugrađane koji su lošijeg materijalnog stanja da dostave svoje račune za prošli mjesec, koji su dostavljani u petak i danas, na kontakt broj telefona predsjednika Skupštine 068/580-985 putem Vibera, tako što će slikati račun i poslati, a mi ćemo račun platiti i Viberom poslati dokaz o uplati na broj sa kojeg nam se pošalje račun. Uplatnicu ćemo arhivirati u slučaju da je potrebna korisniku usluga “Komunalne djelatnosti Gusinje” radi dokaza o uplati”, kazao je Radončić.

On je naveo da oni koji nijesu u mogućnosti da pošalju Viberom svoje račune, mogu ih ostaviti na šalteru filijale Pošte. Rok za dostavljanje prispjelih računa za prošli mjesec je do kraja ovog.

Radončić je kazao da se nadaju da će, kako se navodi u saopštenju SO Gusinje, taj primjer slijediti i ostali sugrađani koju su u mogućnosti da pomognu pojedincima kojima je pomoć neophodna.

I rukovodioci Opštine Berane odrekli su se dijela februarske zarade u korist socijalno ugroženih građana koji žive u ovoj opštini.

Iz Opštine stiču da je to inicijativa gradonačelnika Dragoslava Šćekića, te podsjećaju da je on nedavno predložio set mjera za ublažavanje posljedica koronavirusa kod građana i privrednika.

NVO “Alfa centar“ uručila je juče Opštoj bolnici u Nikšiću donaciju vrijednu 3.500 eura. Riječ je o šestokanalnom EKG aparatu, kao i 100 kompleta posteljine za krevete i isto toliko jastuka.

“EKG aparat ćemo instalirati za potrebe internog odjeljenja bolnice”, kazao je direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin.

Direktor “Alfa centra” Miloš Perović kazao je da su zahvaljujući partnerima iz Njemačke - organizaciji ASB uspjeli da obezbijedi sredstva za pomoć ljudima koji su pogođeni pandemijom, ali i za njeno suzbijanje. Volonteri “Alfa centra” narednih dana podijeliće 100 paketa hrane i dezinfekcionih sredstava, a vrijednost te donacije je 2.500 eura.

Volonteri Crvenog krsta u Pljevljima narednih dana podijeliće pomoć najugroženijim porodicama na seoskom području.

To je “Vijestima” potvrdio predsjednik Opštinske organizacije Željko Minić. Istakao je da će biti isporučeno preko 200 paketa najugroženijim stanovnicima svih seoskih mjesnih zajednica. OO CK do sada je podijelila preko 270 paketa ugroženim porodicama na području grada.

Bjelopoljac Đorđe Mrdak donirao je 100 paketa hrane i higijene za sugrađane iz svog rodnog sela Jabučnog, kao i za stanovnike susjednih sela Pali, Tusta, Toševina, Duge Njive, Poznanovića. Preduzeće “MD Momo” iz Berana, koje je zastupnik Bekamenta za Crnu Goru, pomoći će sve vlasnike frizerskih i kozmetičkih salona, kao i krojačkih i obućarskih radnji na teritoriji Berana i Andrijevice, sa materijalom za renoviranje i uljepšavanje njihovih poslovnih prostora u vrijednosti od po trideset eura.

Za manje od pet dana skupili skoro 100.000 eura

Preko online platforme www.aplauzmedicinarima.me, koju je pokrenula Hipotekarna banka do juče je sakupljeno 93.000 eura, a taj novac je uplaćen na račun NKT.

“Inicijalni ciljani iznos bio je 50.000 eura i on je dostignut za samo šest sati rada platforme. Platforma je započeta inicijalnom uplatom zaposlenih Hipotekarne banke. Dakle, uz direktnu uplatu NKT-u Hipotekarne banke od 100 hiljada eura, sada je ukupan iznos uplaćen na račun NKT-a, 193.000 eura“, saopšteno je iz banke.

Uplate preko platforme su, kako je rekla, stizale iz preko 20 zemalja.

“Osim uplata iz Crne Gore bile su uplate iz Italije, Srbije, Hrvatske, Rusije, Ukrajine, SAD, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara itd.“, rekla je Žugić.

Platformu je pomogla kompanija “Fleka”, a samoj akciji su se priključili penzioneri, javne ličnosti, biznismeni iz zemlje i inostranstva, građani koji nijesu klijenti banke, političari, sportisti i mnogi drugi prijatelji. Svi koji žele da se pridruže akciji, mogu to uraditi do 6. maja.

Bonus video: