Kluge: CG primijenila sveobuhvatne mjere, niska stopa smrtnosti

Kako je saopšteno iz KCCG održana je regionalna konsultativna telekonferencija sa Klugeom i i Brusom Ejlvordom, SZO liderom ekspertskih posjeta u Kini i Španiji na kojoj su učestvovali i direktor KCCG sr Jevto Eraković, šef Kriznog medicinskog štaba prof. dr Ranko Lazović i pomoćnik direktora dr Nemanja Radojević, uz prisustvo šefice Kancelarije SZO u Crnoj Gori Mine Brajović
4240 pregleda 2 komentar(a)
Ranko Lazović, Jevto Eraković, Mina Brajović, Nemanja Radojević na telekonferenciji, Foto: KCCG
Ranko Lazović, Jevto Eraković, Mina Brajović, Nemanja Radojević na telekonferenciji, Foto: KCCG

Crna Gora je primijenila niz sveobuhvatnih smjelih i pravovremenih javno- zdravstvenih mjera u kombinaciji s fizičkim distanciranjem, definisanjem zdravstvenih ustanova na korona pozitivne i korona čiste bolnice, organizacijom privremenih bolnica, saopštio je Hans Kluge direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu.

Kako je saopšteno iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) danas je održana regionalna konsultativna telekonferencija sa Klugeom i i Brusom Ejlvordom, SZO liderom ekspertskih posjeta u Kini i Španiji na kojoj su učestvovali i direktor KCCG sr Jevto Eraković, šef Kriznog medicinskog štaba prof. dr Ranko Lazović i pomoćnik direktora dr Nemanja Radojević, uz prisustvo šefice Kancelarije SZO u Crnoj Gori Mine Brajović.

"Rezultat vidimo u zaravnjivanju epidemiloške krivulje s niskom stopom smrtnosti (1,4%). Gledajući unaprijed ka tranzicijskim postupcima u cilju postepenog ukidanja mjera, smatramo da je potrebno da tranzicija bude regionalno sinhronizovana. U suprotnom, rizikujemo ponovno izbijanje infekcije", kazao je Kluge.

Bonus video: