Milačić: Budimo najradnosniji danas, u miru sa svojim porodicama

Predsjednik Prave Crne Gore naglašava da se vjernici danas nisu mogli pričestiti, te da nadležni nisu zatvorili prodavnice, ali jesu hramove
1670 pregleda 2 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Crna Gora je dočekala jedan od najtužnijih Vaskrsa u svojoj istoriji, ocijenio je predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić.

Naglašava da se vjernici danas nisu mogli pričestiti, te da nadležni nisu zatvorili prodavnice, ali jesu hramove.

"A prije nego što su zatvorili crkve, nas su zatvorili u kuće, da nas oni, tako zabrinuti za naše zdravlje sačuvaju od nas, a zatim su zatvorili našeg Mitropolita", kazao je Milačić.

"Zbog budućeg života nas i naših, djece koja ostaju posle nas, zbog Čovjeka budućnosti, ne dajemo se nevjeri koja je spopala moderni svijet. Ne dajemo se svijetu bez duše, u kom svi traže sve, a ne nalaze ništa. Nema u brlogu moći, nadmoći i novca, u njihovim kovanicama zablude kojima vjeruju, ni nas ni njih. To, u čemu žive oni koji nas Pravoslavne gone, nije stroj moći već nemoći što sebe traže u beznačajnostima prolaznog, dok pored njih prolazi nebo", dodaje on.

Milačić je pozvao pravoslavne vjernike da budu najradosniji na dan Hristovog vaskrsnuća.

"Budimo najradnosniji danas, u miru sa svojim porodicama, u ljubavi sa Bogom, jer Bog tješi uznemirene, a uznemirava utješene i neka se, zbog Vaskrsa, za Vaskrs, na Vaskrs prolama glavama zla nepobjedivo, nesalomljivo Isusovo svjedočanstvo: Hristos vaskrse, vaistinu vaskrse", poručio je Milačić.

Bonus video: