ADRA Crne Gore: Pomoć najugroženijima zbog koronavirusa, projekat vrijedan 30.000 dolara

"U fokusu su pojedinci i porodice "ispod radara" institucionalnih socijalnih službi, koji nisu do sada bili registrovani kao slučajevi u socijalnoj potrebi, i porodice koje u svom sastavu imaju samo jednog hranitelja, a koji su uslijed vanredne situacije izazvane pandemijom COVID-19 (koronavirus), ostali bez ikakvih primanja"
409 pregleda 0 komentar(a)
Aktivisti ADRA Crne Gore i Crvenog krsta, Foto: ADRA Crne Gore
Aktivisti ADRA Crne Gore i Crvenog krsta, Foto: ADRA Crne Gore
Ažurirano: 23.04.2020. 14:51h

Adventistička agencija za razvoj i pomoć – ADRA Crne Gore u partnerstvu sa ADRA International i ADRA Europe, implementira u Crnoj Gori projekat hitne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva, u dijeljenju paketa hrane i higijenskih sredstava, saopšteno je danas iz te organizacije.

"U fokusu su pojedinci i porodice "ispod radara" institucionalnih socijalnih službi, koji nisu do sada bili registrovani kao slučajevi u socijalnoj potrebi, i porodice koje u svom sastavu imaju samo jednog hranitelja, a koji su uslijed vanredne situacije izazvane pandemijom COVID-19 (koronavirus), ostali bez ikakvih primanja. Ovaj projekat, kao prvi odgovor na kriznu situaciju, je vrijedan 30.000 američkih dolara (27,815.82eura) i zvanično će trajati do kraja maja, a planira se da se za ovaj period distribuira oko 550 paketa osnovnih životnih namirnica i higijenskih sredstava", istakli su iz ADRA Crne Gore.

Oni su dodali da se projekat implementira u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, zvanično proglašenim partnerom od strane Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) za distribuciju donacija koje dolaze iz civilnog sektora.

"Međutim, intencija ADRA je za to da se ovaj projekat nastavi i nakon njegovog zvaničnog završetka. Prva pomoć nam je stigla iz svijeta, iz fondova za urgentne situacije kakva je ova, a vjerujemo da je sada na nama da se solidarnost, koju su svi građani pokazali u proteklih mjesec dana, iskaže do kraja i to na najhumaniji način, pokazujući najdublju empatiju za one kojima je ovakva vrsta pomoći prijeko potrebna i u narednim mjesecima. Pruža se prilika svima nama da promislimo prije nego damo novac na stvar koja nam nije neophodna, jer ta neka sitnica koja nama ne znači mnogo, nekome može "spasiti dan" – možda obrok za bebu, pelene, jedan obrok za cijelu porodicu…", navodi se u saopštenju.

Oni pozivaju sve da učestvuju u prikupljanju novca, kako bi se ova humanitarna akcija mogla nastaviti i nakon njenog zvaničnog isteka.

Može se donirati uplatom na ADRA Crne Gore tekući račun:

NLB Banka AD Podgorica

530-0000000025649-84

"Hvala vam danas na vašoj posebnoj podršci u ime svih ljudi kojima ćete pomoći", zaključuje se u saopštenju ADRA Crne Gore.

Bonus video: