ASK će pokušati da iz trećeg puta imenuje direktora

Za direktora ne može biti izabrano lice koje je u posljednjih deset godina obavljalo ili obavlja funkciju poslanika ili odbornika, člana Vlade, funkciju u političkoj partiji, niti osoba koju je u posljednjih pet godina imenovala ili postavila Vlada ili Skupština, kao javnog funkcionera
892 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne odprethodnih sjednica Savjeta ASK, Foto: Antikorupcija.me
Sa jedne odprethodnih sjednica Savjeta ASK, Foto: Antikorupcija.me

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokušaće iz trećeg puta da imenuje direktora, nakon što na dva prethodna konkursa on nije izabran.

Konkurs koji je raspisao Savjet ASK počeo je danas, a trajaće 20 dana.

Za direktora ne može biti izabrano lice koje je u posljednjih deset godina obavljalo ili obavlja funkciju poslanika ili odbornika, člana Vlade, funkciju u političkoj partiji, niti osoba koju je u posljednjih pet godina imenovala ili postavila Vlada ili Skupština, kao javnog funkcionera.

Kandidati moraju da imaju deset godina radnog iskustva, od čega najmanje pet godina radnog iskustva u vršenju poslova iz oblasti borbe protiv korupcije ili zaštite ljudskih prava.

Oni moraju dostaviti i najmanje tri mišljenja o stručnim i radnim kvalitetima.

Kandidat za direktora dužan je da dostavi i obrazloženi predlog programa rada i ključnih prioriteta Agencije.

Na prvom konkursu vršila dužnosti Agencije Savo Milašinović nije dobio potrebnu podršku, a na drugom ni on ni tužilac Vukas Radonjić.

Razgovor sa kanddiatkinjom, službeniom Opštine Budva Elvirom Pupović, nije ni obavljen, jer se ispostavila da nije ispunjavala uslov koji se odnosi na toda nije bila funkcioner partije u posljednjih 10 godina.

Bonus video: