Sastanak tivatskih čelnika i rukovodstva Regionalnog vodovoda: Obećavaju sigurno vodosnabdijevanje u turističkoj sezoni

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić je izrazio zahvalnost Opštini Tivat na podršci i saradnji, jer su sve pripreme za početak građevinskih radova bile uspješno i brzo realizovane
623 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat
Sa sastanka, Foto: Opština Tivat

Opština Tivat je preduzela sve neophodne aktivnosti u dijelu pripreme predstojeće turističke sezone, zajedno sa JP Vodovod i kanalizacija doo Tivat, kako bi svi djelovi grada imali adekvatno vodosnabdijevanje, bez sezonskih poteškoća - saopštio je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac, na redovonom godišnjem sastanku sa predstavnicima javnih preduzeća Regionalni vodovod Crne Gore (RV) i Vodovod i kanalizacija DOO Tivat (ViK).

Jedna od tema današnje sastanka je, kako je saopšteno iz lokalne uoprave, bila izgradnja i rekonstrukcija sistema vodosnabdijevanja opštine Tivat za šta je Regionalni vodovod pripremio značajan projekat u tehničko–tehnološkom smislu, „kako bi predstojeća turistička sezona u Tivtu protekla uz dovoljne količine vode visokog kvaliteta“.

„Razgovarano je i na temu tekućih projekata koji su u fazi realizacije na teritoriji opštine Tivat, za šta je Vlada Crne Gore obezbijedila nastavak radova na izgradnji dva rezervoara u Gradišnici. Investicija vrijedna 380.000 eura obezbijediće značajno poboljšano vodosnabdijevanja ovog dijela opštine. U cilju puštanja sistema u funkciju, Regionalni vodovod je spreman da isporuči i dodatne količine vode opštini Tivat", naveli su iz Opštine.

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić je izrazio zahvalnost Opštini Tivat na podršci i saradnji, jer su sve pripreme za početak građevinskih radova bile uspješno i brzo realizovane.

„Očekujemo u narednim danima početak građevinskih radova na spajanju Opštine Herceg Novi na sistem snabdijevanja RV, postavljanjem novog vodovodnog cjevovoda u dužini od 3,2 kilometra, koji će biti finansiran iz kredita ERBD, a za koji je Regionalni vodovod dobio podršku Vlade kroz državne garancije i odobrenja realizacije ovog razvojnog projekta", rekao je Jevrić.

Finalizacijom i ovog projekta, završava se spajanje svih opština primorja na sistem vodosnabdijevanja Regiinalnog vodovoda.

„Na ovaj način će se i opština Tivat uvezati sa opštinom Herceg Novi u dijelu radova koji se trenutno izvode na loakciji Seljanovo u dužini od još preostalih 110 metara. Radove izvodi kompanija Indel inženjering i cilj je završiti sve radove na dijelu tivatske opštine prije zvaničnog početka turističke sezone u Tivtu", naveo je gradonačelnik Kusovac ne previziravši međutim, kada po njemu to treba "zvanično“ da počne turistička sezona kada je još zabranjen međugradski saobraćaj u Crnoj Gori, a njene državne granice zatvorene za dolazak strranaca.

Sastanku su prisustvovali i glavna administratorka Opšine Tivat Marija Sijerković, sekretar za investicije, održivi razvoj i uređenje prostora Marko Petričević i direktor ViK Tivat Alen Krivokapić, te Aleksandar Cerović, saradnik direktora Regionalnog vodovoda.

Bonus video: