Radnička partija čestitala Dan pobjede nad fašizmom

"Naša država je jedinstven primjer zemlje, koja slavi svoju antifašističku tradiciju, a s druge strane njom poslednje tri decenije vlada jedan čovjek i jedna partija i jedna eklektična idelogija. Tu vladavinu odlikuje diktatorska moć, nasilno suzbijanje opozicije i disciplinovanje društva", kaže se u saopštenju
301 pregleda 0 komentar(a)
Radnička partija, Foto: Radnička partija
Radnička partija, Foto: Radnička partija

Radnička partija podsjetila je da je danas dan sjećanja na, kako kažu, herojsku borbu naših predaka protiv fašizma.

"Naš zadatak je da na to njihovo djelo uvijek podsjećamo, prvenstveno da spriječili težnje onih koji bi namjerno ili zbog svog neznanja htjeli da tu borbu i pobjedu ospore, a takođe kako bi sačuvali uspomene na njih i izrazili veliku zahvalnost koju im dugujemo! ", kazali su u saopštenju.

Kako kažu u ovom političkom subjektu, Crna Gora je tada upisana zlatnim slovima u istoriju.

"Na najbolji mogući način svrstala se u red, antifašističkih zemalja i pobijedila jednu od najgorih totalitarnih ideologija koje čovječanstvo pamti. Obaveza svakog pojedinca je da dobro sagleda i ukaže na pojavu fašizma u jednom novom obliku", kaže se u saopštenju.

Oni su ukazali na trodecenijsku vladavinu "jednog čovjeka i jedne partije" čiju vladavinu odlikuje kako kažu diktatorska moć.

"Naša država je jedinstven primjer zemlje, koja slavi svoju antifašističku tradiciju, a s druge strane njom poslednje tri decenije vlada jedan čovjek i jedna partija i jedna eklektična idelogija. Tu vladavinu odlikuje diktatorska moć, nasilno suzbijanje opozicije i disciplinovanje društva. Partija koja na jedan perfidni način pod plaštom evropskih integracija, zamazuje oči narodu i pokušava da sakrije svoju pravu prirodu. Pokušaj rehabilitacije nekadašnjih fašističkih plaćenika u narodu poznatih kao „makaronaši”, koji su od poslijeratne vlasti osuđeni i likvidirani kao narodni izdajnci nije dobra poruka budućim generacijama. Suzbijanje vjerskih sloboda, proganjanje sveštenika i crkvenih velikodostojnika daje kleptokratskoj vladavini i pomalo fašistički karakter", kaže se u saopštenju.

"Molimo sve građane koji baštine antifašističke vrijednosti, da na sledećim izborima kazne i ugase pokušaj da se građanima Crne Gore ukida bilo koja sloboda ili pravo. Dragi građani čestitamo vam Dan pobjede. Smrt fašizmu, sloboda narodu!", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: