URA: Televizija Vijesti nudi dijalog, kontroliše vlast, daje kvalitet...

URA u čestitki navodi da je Televizija Vijesti u vrijeme regresije medijskih sloboda i pada profesionalnih standarda ostala jedna od najreprezentativnijih medijskih kuća u Crnoj Gori po profesionalnosti, nezavisnosti i poštovanju etičkih standarda novinarske profesije.
796 pregleda 1 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA, Građanski pokret URA
Građanski pokret URA, Foto: Građanski pokret URA, Građanski pokret URA
Ažurirano: 12.05.2020. 14:10h

Građanski pokret URA čestitao je danas 12 godina postojanja Televizije Vijesti i uredništvu te medijske kuće i svim zaposlenima u njoj poželio još dugo trajanje.

Oni u čestitki navode da je Televizija Vijesti u vrijeme regresije medijskih sloboda i pada profesionalnih standarda ostala jedna od najreprezentativnijih medijskih kuća u Crnoj Gori po profesionalnosti, nezavisnosti i poštovanju etičkih standarda novinarske profesije.

"Prije 12 godina Televizija Vijesti utrla je put kako profesionalni medij treba da izgleda i kako u vremenu raznih pritisaka na medije i novinare ipak zadržati profesionalnost i samostalnost. I ako to nosi mnoge poteškoće u poslovanju, Televizija Vijesti dokazala je da medij uprkos svemu u Crnoj Gori može biti profesionalan i vršiti svoju funkciju u društvu", navode iz GP URA.

Iz ove partije Televiziji Vijesti upućuju riječi zahvalnosti, za, kako kažu, nemjerljiv doprinos u demokratizaciji i emancipaciji Crne Gore na mnogim poljima.

"U toj misiji danas, ostali su gotovo usamljeni na televizijskom nebu Crne Gore ne odudarajući od svojih početnih principa profesionalnosti i etičnosti. Dok se na ekranima drugih TV kuća mahom nailazi na partijske monologe, Televizija Vijesti nudi dijalog, dok drugi na često ponizan način vrše propagandnu funkciju vlasti, Televizija Vijesti u svom domenu kontroliše vlast, dok se drugi sadržajima ispod radara za ukus rvaju za gledanost. Televizija Vijesti daje kvalitet. Zato u Crnoj Gori, može se reći, ne postoji polarizacija medija već samo postoje mediji i oni koji to nijesu. Televizija Vijesti od početka emitovanja svrstala se u red medija", zaključuje se u čestitki Građanskog pokreta URA.

Bonus video: