Ministarstvo odbrane raspisalo oglas za obrazovanje kadeta u Italiji

“Početkom obrazovanja na vojnim akademijama, izabrani kandidati stiču zvanje kadeta, a po završetku obrazovanja primaju se u službu u Vojsku Crne Gore, bez javnog oglasa, u početnom činu oficira”, kaže se u saopštenju
507 pregleda 0 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za izbor kadeta za obrazovanje na vojnim akademijama u Italiji počev od naredne studijske godine.

Iz tog resora su kazali da su za studiranje u Italiji otvorena dva mjesta, na Vojnoj akademiji kopnene vojske, smjer pješadija, u Modeni, i jedno na Pomorskoj akademiji, smjer pomorstvo, u Livornu.

“Početkom obrazovanja na vojnim akademijama, izabrani kandidati stiču zvanje kadeta, a po završetku obrazovanja primaju se u službu u Vojsku Crne Gore, bez javnog oglasa, u početnom činu oficira”, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je javni oglas otvoren do 10. juna.

“Prijavna dokumentacija se šalje na adresu Ministarstvo odbrane, Direktorat za ljudske resurse, Ulica Jovana Tomaševića br. 29, Podgorica, sa naznakom „Za javni oglas za obrazovanje na vojnim akademijama“, navodi se u saopštenju.

Tekst oglasa sa opštim i posebnim uslovima, pravima i obavezama kadeta, kao i navedenom potrebnom dokumentacijom nalazi se na linku: http://www.mod.gov.me/biblioteka/oglasi

Bonus video: