Bošković obišao objekte VCG na primorju

"Mornarica Vojske Crne Gore još nije u potpunosti reformisana, kako bi na najbolji način služila interesima Crne Gore. To je i bila tema zajedničkog sastanka, da vidimo kako u narednom periodu riješiti jedan značajan broj izazova, kao što je opremanje, bolja formacijska struktura i prilagođavanje onome što su interesi države kakva je Crna Gora", istakao je Bošković, kaže se u saopštenju

2140 pregleda 5 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Vlada CG
Predrag Bošković, Foto: Vlada CG
Ažurirano: 01.06.2020. 15:44h

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba, general-majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao je objekte Vojske Crne Gore na primorju, od Herceg Novog do Ulcinja, saopšteno je iz tog ministarstva.

Kako se navodi u saopštenjuu, Bošković je poručio da je nakon modernizacije vazduhoplovnih i kopnenih oružanih snaga, najveći izazov infrastruktura koju posjeduje Vojska, kao i sama Mornarica.

"Mornarica Vojske Crne Gore još nije u potpunosti reformisana, kako bi na najbolji način služila interesima Crne Gore. To je i bila tema zajedničkog sastanka, da vidimo kako u narednom periodu riješiti jedan značajan broj izazova, kao što je opremanje, bolja formacijska struktura i prilagođavanje onome što su interesi države kakva je Crna Gora", istakao je Bošković, kaže se u saopštenju.

Kako su istakli, obilazak lokacija od Herceg Novog do Ulcinja je bio koristan, jer se u otvorenoj raspravi došlo do određenih rješenja, koja "mogu značiti novo svijetlo za Mornaricu VCG".

"Neke lokacije koje smo danas obišli su sa aspekta Vojske Crne Gore perspektivne, neke to nisu i biće predate drugim državnim organima na upravljanje, kako bi se valorizovale na najbolji način', zaključio je Bošković, kaže se u sopštenju.

Bonus video: