Škola "Ratko Žarić" iznjedrila 25 nosilaca diplome “Luča”

“To je generacija koja je svojim ponašanjem i marljivim učenjem kroz devetogodišnje školovanje očuvala ugled i dostojanstvo škole. Dobili su kvalitetno obrazovanje i vaspitanje, sa jasnom profesionalnom orjentacijom“, kazao je Medojević

721 pregleda 1 komentar(a)
Osnovna škola "Ratko Žarić", Foto: Svetlana Mandić
Osnovna škola "Ratko Žarić", Foto: Svetlana Mandić

Koronavirus onemogućio je da učenici i nastavnici Osnovne škole “Ratko Žarić” iz Nikšića u toj vaspitno-obrazovnoj ustanovi svečano obilježe Dan škole. Međutim, to ih nije omelo da zajedničkim snagama pripreme on-line priredbu i tako obilježe 142.godine rada škole i 61. godinu od kada nosi ime istaknutog revolucionara – Ratka Žarića.

Direktor škole, Vlastimir Medojević, zahvalio se učenicima, nastavnicima i roditeljima na izuzetnoj saradnji i kazao da je od 105 polumaturanata njih 25 ostvarilo pravo na diplomu “Luča”.

To su Jovana Matijašević, Đorđe Dubljević, Lana Knežević, Iva Tadić, Sofija Vučurović, Lana Bigović, Sofija Vulanović, Jelena Eraković, Danka Milić, Jelena Dačević, Jovana Maksimović, Petar Vujadinović, Dunja Vučinić, Anastasija Bojić, Dimitrije Knežević, Saška Ljujić, Jovana Mićanović, Filip Milović, Uroš Vujisić, Borislav Zečević, Bojana Dorongić, Zoja Čanović, Dunja Đurović, Jelena Grubač i Pavle Đurović.

“To je generacija koja je svojim ponašanjem i marljivim učenjem kroz devetogodišnje školovanje očuvala ugled i dostojanstvo škole. Dobili su kvalitetno obrazovanje i vaspitanje, sa jasnom profesionalnom orjentacijom“, kazao je Medojević.

Kao i prethodnih godina, ni ove školske godine učenici i nastavnici škole “Ratko Žarić” nijesu prošli bez nagrada.

Dušanka Vujičić je proglašena za najbolju nastavnicu svijeta u Nju Delhiju, u konkurenciji 70 zemalja, Aleksandra Prodanović, čija je mentorka Jelena Doknić, osvojila je drugo mjesto na državnom takmičenju iz engleskog jezika, dok su članovi “Coding kluba” zajedno sa koordinatorkom Sonjom Mićunović i njenim sa saradnicima, osvojili prvo mjesto na takmičenju u kodiranju.

“Dragi polumaturanti, želim vam puno sreće i uspjeha u daljem školovanju, kao i u životu. Kao i do sada, uvijek slijedite put uspjeha”, poručio je direktor škole.

Bonus video: